Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na nuklearke

Kim Jong-un blokiran sa svih strana: Nema izlaza ni kroz Jugoistočnu Aziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik Rex Tillerson pozvao je u četvrtak kolege iz jugoistočne Azije da usvoje nužne diplomatske mjere radi izolacije Sjeverne Koreje.

Šef američke diplomacije Rex Tillerson susreo se s ministrima vanjskih poslova i visokim dužnosnicima diplomacije deset zemalja članica Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Tom prigodom je dužnosnik State Departmenta Patrick Murphy izjavio pred novinarima da diplomatske misije Sjeverne Koreje u inozemstvu imaju ponekad posebno visok broj izaslanika.

Ta bi veleposlanstva, sugerirao je on, mogla omogućiti Pjongjangu da se nezakonito izvuče iz sankcija koje su uvedene protiv Sjeverne Koreje kao odgovor na njezin balistički i nuklearni program kao i drugog "štetnog djelovanja". Kao primjer iznio je ubojstvo u zračnoj luci Malezije Kim Jong-nama, polubrata sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una.

"Zemlje su se stoga složile i u nekim slučajevima ograničile ili smanjile opseg sjevernokorejskog diplomatskog prisustva u svojim zemljama", kazao je Patrick Murphy. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene