Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ahmadinedžad poručio Zapadu

'SAD ne mogu kontrolirati iranski kulturni povjetarac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran postaje jedina svjetska sila uz SAD, prenijela je agencija Fars riječi iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji se nalazi u New Yorku na Općoj skupštini UN-a.

'Danas svi shvaćaju da samo dvije sile imaju glavni utjecaj u svijetu, a to su SAD i Iran', kazao je Ahmadinedžad skupini Iranaca koji žive u Americi. 'Stoga, budućnost svijeta ovisi o tome kako će se ove dvije sile odnositi jedna prema drugoj', dodao je.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Ahmadinedžad: 'Otpor Zapadu u regiji će ojačati'

Prema njegovim riječima, SAD je neosporni vođa globalnog gospodarstva, ali zbog nedostatka razumijevanja, kako se pokazalo na primjerima Afganistana i Iraka, niže neuspjehe u vođenju svjetskih poslova. Za razliku od SAD-a, istaknuo je Ahmadinedžad, Iran vodi politiku mira, prijateljstva i pravednosti.

Također je kazao da je glavni američki problem u tome što ne može iransku kulturu ograničiti na puku geografiju i zarobiti je unutar Irana, jer je ta kultura 'poput povjetarca koji se širi i ne može se kontrolirati'. Osvrnuvši se na zapadne predstavnike koji su prošle godine napustili UN tijekom njegovog govora, Ahmadinedžad je rekao da oni 'ne podnose slobodu izražavanja'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene