Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp

Američko ministarstvo pravosuđa nije pronašlo nikakve dokaze o ozbiljnoj prevari na predsjedničkim izborima, unatoč takvim tvrdnjama dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, rekao je u utorak za agenciju AP državni odvjetnik William Barr.


Državni odvjetnik SAD-a William Barr potvrdio je da američko ministarstvo pravosuđa nije pronašlo nikakve dokaze o ozbiljnoj prevari na predsjedničkim izborima. "Do sada, nismo uočili prevaru u razmjerima da bi utjecala na drugačiji ishod izbora", prenosi Reuters Barrovu izjavu za AP.

Vezani članci Donald Trump obratio se iz Bijele kuće - 2 Nova Trumpova odluka: ''Neću nazočiti inauguraciji Joea Bidena'' Donald Trump Donald Trump se odlučio na miran prijenos vlasti, pristašama poručio: ''Naše nevjerojatno putovanje tek počinje''

Barr je prošli mjesec rekao nadležnim tijelima da istraže vjerodostojnost optužbi o izbornoj prevari, ali ih je upozorio da izbjegavaju istrage "izmišljenih ili nategnutih tvrdnji".

Demokratski izabrani predsjednik Joe Biden pobijedio je Trumpa na izborima 3. studenoga dobivši 306 elektora dok ih je Trump dobio 232. Za Bidena je glasalo 6,32 milijuna ljudi više nego za Trumpa.

Unatoč tomu, Donald Trump je nastavio tvrditi da su izbori obilježeni raširenim prevarama, što su jedan za drugim odbacivali državni i savezni dužnosnici.

Trump je nastavio sa serijom pravnih tužbi u više država, iako nijedna od njih nije rezultirala nikakvim smislenim dobitkom za predsjednika. Većinu tužbi suci su odbacili i izrazili sumnju o tvrdnjama da su rezultati nezakoniti.