Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Kamera pronašla 'rupu za preživljavanje' ali ne i rudare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video kamera, spuštena u okno rudnika u američkoj državi Utah u kojem je prije pet dana nestalo šest američkih rudara, otkrila je "prostor za preživljavanje", izjavio je federalni dužnosnik, no rudari nisu pronađeni niti su dali neki znak života.

"Postoji mjesto gdje bi se mogli nalaziti rudari", rekao je Richard Stickler, čelnik Federalnog ureda za sigurnost rudnika.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja nakon nesreće u rudniku u Turskoj STIŽE ERDOGAN U eksploziji u Turskoj poginulo najmanje 40 rudara: ''Još uvijek je tamo požar'' Slika nije dostupna Spas za rudare VIDEO: Hrana 'za slučaj katastrofe'

Nakon što su izbušili rupu široku oko 20 centimetara, pripadnici ekipa za spašavanje su počeli udarati po željeznom svrdlu kako bi dali neki signal rudarima, no odgovora nije bilo.
Kamera se tada spustila niže, no naišla je na vodu koja je oštetila jednu od leća, zbog čega je kamera prestala s radom. 

Aparat je naposlijetku izvučen, kako bi se u rupu mogla postaviti željezna oplata koja bi kameru zaštitila od vode.

Ranije je u oknu izbušena manja rupa kroz koju se u prazninu upumpava kisik, no uzorci zraka pokazali su da je razina kisika nedovoljna za preživljavanje.

Rudari su nastradali kad se urušilo okno rudnika ugljena pokraj Huntingtona u Utahu na dubini većoj od 400 metara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene