Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od početka epidemije

SAD: 10 umrlih od svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka savezna država Utah u srijedu je izvijestila o prvom smrtnom slučaju od svinjske gripe A H1N1, a susjedna Arizona o trećoj žrtvi, čime je broj umrlih od početka epidemije u SAD-u povećan na 10.

David Sundwall, direktor u ministarstvu zdravstva Utaha, objavio je da je 21-godišnji muškarac sa svinjskom gripom umru u srijedu ujutro u bolnici u Salt Lake Cityu. Sundwall je rekao da je muškarac patio od pretilosti i bio kronično bolestan, uključujući respiratorne i druge zdravstvene probleme, koji su mu ugrožavali život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti

>>Nakon smirivanja svinjska gripa mogla bi još jače napasti

Zdravstvene vlasti Arizone izvijestile su u srijedu o smrti 13-godišnjeg dječaka od svinjske gripe, navodeći da je umro u petak, a hospitaliziran je 10. svibnja. U srijedu je pokopana prva žrtva svinjske gripe u tom gradu, 55-godišnji zamjenik direktora jedne od tri škole u Queensu zatvorene zbog gripe, a iz gradskih bolnica je izviješteno o rastu broja pacijenata koji se žale na simptome slične gripi.

Američki Centar za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) je objavio da je do srijede potvrđeno 5.710 slučajave gripe A H1N1 u 48 saveznih država i Okrugu Columbia (Washington).

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene