Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka savezna država Utah u srijedu je izvijestila o prvom smrtnom slučaju od svinjske gripe A H1N1, a susjedna Arizona o trećoj žrtvi, čime je broj umrlih od početka epidemije u SAD-u povećan na 10.


David Sundwall, direktor u ministarstvu zdravstva Utaha, objavio je da je 21-godišnji muškarac sa svinjskom gripom umru u srijedu ujutro u bolnici u Salt Lake Cityu. Sundwall je rekao da je muškarac patio od pretilosti i bio kronično bolestan, uključujući respiratorne i druge zdravstvene probleme, koji su mu ugrožavali život.

>>Nakon smirivanja svinjska gripa mogla bi još jače napasti

Zdravstvene vlasti Arizone izvijestile su u srijedu o smrti 13-godišnjeg dječaka od svinjske gripe, navodeći da je umro u petak, a hospitaliziran je 10. svibnja. U srijedu je pokopana prva žrtva svinjske gripe u tom gradu, 55-godišnji zamjenik direktora jedne od tri škole u Queensu zatvorene zbog gripe, a iz gradskih bolnica je izviješteno o rastu broja pacijenata koji se žale na simptome slične gripi.

Vezani članci Slika nije dostupna Gripa odnijela tri života u Rijeci Slika nije dostupna Potvrđena prva žrtva gripe u Istri

Američki Centar za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) je objavio da je do srijede potvrđeno 5.710 slučajave gripe A H1N1 u 48 saveznih država i Okrugu Columbia (Washington).