Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje Pak Ui-chun rekao je kako neprijateljsko stajalište SAD-a i Južne Koreje prisiljava njegovu zemlju da jača nuklearnu moć, objavila je agencija Interfax.


'Smatramo da će, dok SAD i Južna Koreja ne prekinu neprijateljsku politiku i konfrontacije prema Narodnoj Demokratskoj Republici Koreji, biti apsolutno nemoguće ukloniti napetosti s Korejskog poluotoka', navodi ruska agencija da je Pak rekao u intervjuu.

Vezani članci Slika nije dostupna Južna Koreja održala manevre uz granicu sa Sjeverom Slika nije dostupna Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja

>> Amerikanci pozvali na jačanje vojnih veza protiv Sjeverne Koreje

'Ponovno smo se uvjerili u ispravnost našeg izbora politike... jačanja naših općih obrambenih sposobnosti, s naglaskom na nuklearnu silu', rekao je Pak, koji idućeg tjedna treba stići u posjet Rusiji.

Napetost je porasla pošto je Sjeverna Koreja prošlog mjeseca, prvi put nakon Korejskoga rata, granatirala jedan južnokorejski poluotok, a zatim su Južna Koreja i SAD, iskazujući snagu, održale veliku zajedničku vojnu vježbu, čime su, kako su same rekle, željele odvratiti Pjongjang od novih vojnih akcija. (Hina)