Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetosti na poluotoku

S. Koreja: Prisiljavaju nas na jačanje nuklearne moći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje Pak Ui-chun rekao je kako neprijateljsko stajalište SAD-a i Južne Koreje prisiljava njegovu zemlju da jača nuklearnu moć, objavila je agencija Interfax.

'Smatramo da će, dok SAD i Južna Koreja ne prekinu neprijateljsku politiku i konfrontacije prema Narodnoj Demokratskoj Republici Koreji, biti apsolutno nemoguće ukloniti napetosti s Korejskog poluotoka', navodi ruska agencija da je Pak rekao u intervjuu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na otoku koji je bio granatiran Južna Koreja održala manevre uz granicu sa Sjeverom Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja

>> Amerikanci pozvali na jačanje vojnih veza protiv Sjeverne Koreje

'Ponovno smo se uvjerili u ispravnost našeg izbora politike... jačanja naših općih obrambenih sposobnosti, s naglaskom na nuklearnu silu', rekao je Pak, koji idućeg tjedna treba stići u posjet Rusiji.

Napetost je porasla pošto je Sjeverna Koreja prošlog mjeseca, prvi put nakon Korejskoga rata, granatirala jedan južnokorejski poluotok, a zatim su Južna Koreja i SAD, iskazujući snagu, održale veliku zajedničku vojnu vježbu, čime su, kako su same rekle, željele odvratiti Pjongjang od novih vojnih akcija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene