Obavijesti Video Pretražite Navigacija

S. Koreja odbacila rezolucuju VS UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna je Koreja odlučno je odbacila rezoluciju kojom joj Vijeće sigurnosti UN-a nameće sankcije zbog nedavnog pokusnog ispaljivanja raketa.

Sjeverna Koreja odbacuje u potpunosti rezoluciju, izjavio je sjevernokorejski veleposlanik pri UN-u, odmah nakon što ju je Vijeće sigurnosti usvojilo jednoglasno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Ilustracija Nema mu traga Amerikanac prešao granicu između dviju Koreja, pa zapeo u Sjevernoj: "Vjerujemo da je trenutačno u pritvoru tamo"

Tekst rezolucije "zahtjeva od Sjeverne Koreje da prekine svaku aktivnost vezanu za program balističkih raketa i u tom kontekstu da se ponovno obveže na poštivanje svojih prijašnjih obaveza prema moratoriju na ispaljivanje raketa".

Osim toga, tekst rezolucije traži od "svih država članica da budu oprezne i da izbjegavaju bilo kakav prijenos raketa ili materijala, dobara ili tehnologije koje može iskoristiti Sjeverna Koreja u izgradnji raketa ili razradi programa za oružje za masovno uništenje".


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene