Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udovica ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića i dužnosnica Demokratske stranke Ružica Đinđić izjavila je kako bi nakon siječanjskih parlamentarnih izbora u Srbiji bila spremna prihvatiti premijersku dužnost.Ružica Đinđić, koja je prva na listi Demokratske stranke s kojom će izaći na izbore 21. siječnja, kazala je novinarima da bi time, među ostalim, 'dala doprinos jačanju ženske pozicije u Srbiji', dodajući kako to nije njeno 'osobno pozicioniranje u političkom životu, već doprinos DS-u i njegovom izbornom rezultatu, kako bi se dovršila ona politika koju je njen muž vodio sa svojom Vladom'.

Vezani članci Slika nije dostupna Sutra presuda optuženima za ubojstvo premijera Đinđića Slika nije dostupna Nastavlja se suđenje za ubojstvo premijera Đinđića

'Ako bih morala ponoviti tu priču, ne bih ništa mijenjala od onoga što je on postavio u svojoj Vladi', izjavila je Ružica Đinđić, koja je ishod predstojećih izbora ocijenila kao 'pitanje budućnosti Srbije'.

Srbijanski premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. ožujka 2003. godine, ispred zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubojstvo pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu od prosinca 2003. godine sudi se pripadnicima postrojbe za specijalne operacije MUP-a Srbije i pripadnicima kriminalnog 'zemunskog klana'.

Ružica Đinđić prošle je godine izabrana u Predsjedništvo Demokratske stranke.