Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ružica Đinđić spremna za premijersku dužnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udovica ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića i dužnosnica Demokratske stranke Ružica Đinđić izjavila je kako bi nakon siječanjskih parlamentarnih izbora u Srbiji bila spremna prihvatiti premijersku dužnost.


Ružica Đinđić, koja je prva na listi Demokratske stranke s kojom će izaći na izbore 21. siječnja, kazala je novinarima da bi time, među ostalim, 'dala doprinos jačanju ženske pozicije u Srbiji', dodajući kako to nije njeno 'osobno pozicioniranje u političkom životu, već doprinos DS-u i njegovom izbornom rezultatu, kako bi se dovršila ona politika koju je njen muž vodio sa svojom Vladom'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup

'Ako bih morala ponoviti tu priču, ne bih ništa mijenjala od onoga što je on postavio u svojoj Vladi', izjavila je Ružica Đinđić, koja je ishod predstojećih izbora ocijenila kao 'pitanje budućnosti Srbije'.

Srbijanski premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. ožujka 2003. godine, ispred zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubojstvo pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu od prosinca 2003. godine sudi se pripadnicima postrojbe za specijalne operacije MUP-a Srbije i pripadnicima kriminalnog 'zemunskog klana'.

Ružica Đinđić prošle je godine izabrana u Predsjedništvo Demokratske stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene