Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nema nikakvih naznaka da je humanitarni konvoj u Siriji pogođen u zračnim udarima, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov, dodajući da pretpostavlja da su se kamioni zapalili.


"Pomno smo proučili video zapise tzv. aktivista s mjesta događaja i nismo utvrdili nikakve znakove koji bi ukazivali da je konvoj pogođen streljivom", rekao je Konašenkov za novinsku agenciju TASS.

Vezani članci Prosvjedi u znak podrške Navaljnom Oporba u Rusiji tvrdi da je na prosvjedima bilo 40.000 ljudi, Kremlj ogovara: "Ne, bilo je malo ljudi. Puno ljudi glasa za Putina" Podzemna moda (Foto: klyker.com) New York i Pariz imaju modne piste, a Rusi imaju podzemnu željeznicu

"Sve što se vidi na video snimci izravna je posljedica činjenice da se teret zapalio", dodao je.

Sirijska novinska agencija SANA također je objavila, navodeći vojni izvor, da "nema istine" u izvješćima o tome da su sirijske zračne snage pogodile humanitarni konvoj UN-a u Alepu.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je ranije da ni rusko niti sirijsko zrakoplovstvo nisu gađali humanitarni konvoj. "Ni rusko niti sirijsko zrakoplovstvo nisu izveli ni jedan zračni napad na humanitarni konvoj UN-a jugozapadno od Alepa", kaže se u priopćenju ministarstva.

U napadima na kamione s humanitarnom pomoći zapadno od Alepa bilo je približno 20 mrtvih, objavila je u utorak Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. (Hina)