Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ SE NASTAVLJA

Nova misteriozna smrt: Rusija tvrdi da si je visokorangirani pukovnik sam oduzeo život s pet hitaca

Vladimir Vladimirovič Putin
Vladimir Vladimirovič Putin Foto: Afp
Ruski pukovnik koji je bio blisko uključen u kampanju mobilizacije za rat u Ukrajini pronađen je mrtav u svojem uredu.

Mecima izrešetano tijelo Vadima Boyke, 44-godišnjeg ruskog pukovnika, pronađeno je danas u njegovu uredu u Pacifičkoj višoj pomorskoj školi Makarov u Vladivostoku.

Svjedoci su rekli da je pukovnik Boyko došao na posao i ušao u svoj ured prije nego što se čulo pet pucnjeva. Podređeni je otrčao istražiti što se dogodilo i pronašao tijelo. Unatoč tvrdnjama svjedoka o više hitaca, prva izvješća u Rusiji govore da se sumnja na samoubojstvo, prenosi Daily Mail.

No medij BAZA, koji ima bliske veze s policijom, rekao je da su kriminalistički istražitelji pronašli pet čahura i četiri pištolja Makarov pored mrtvog pukovnika. BAZA postavlja pitanje kako je pukovnik mogao sam sebi pet puta pucati u prsa.

Pročitajte i ovo Ilustracija NERAZJAŠNJENE OKOLNOSTI Još jedna misteriozna smrt u Rusiji: Viši vojni komesar pronađen obješen na ogradi

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Malo detalja Misteriozna smrt: Umro još jedan Putinov bivši suradnik, od bliskih prijatelja postali su ljuti neprijatelji

Boyko je bio odgovoran za rad s mobiliziranima, a navodi se da je bio zadužen za naoružanje i streljivo na elitnoj akademiji.

Misteriozna smrt pukovnika Boyke samo je posljednja u nizu smrti visokih ruskih, bilo energetskih, bilo vojnih dužnosnika, a čije su okolnosti do danas ostale nerazjašnjene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene