Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer uputio je epitaf Obaminoj administraciji.


Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov traži da se 35 američkih diplomata protjera iz Rusija nakon što je takve mjere poduzela adminstracija Baracak Obame.

Vezani članci Koronavirus u regiji Moglo bi upaliti? SAD odobrio korištenje antimalarijskih lijekova u borbi protiv koronavirusa, Trump ih nazvao Božjim darom Slika nije dostupna RUSIJA PORUČILA SAD-U 'Pričate horor priče'

Lavrov je kazao kako je o svom zahtejvu obavijestio predsjedniku Putinu.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev na Twitteru je napisao kako je "žalosno da Obamina administracija svoj mandat završava anti-ruskom agonijom".

"Tužno je što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da se obnovi suradnja, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P.", napisao je Medved.

Podsjetimo, predsjednik u odlasku Barack Obama jučer je poduzeo do sada neviđene korake - izdao je izvršnu naredbu o protjerivanju ruskih diplomata zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore u studenom.

Obama je rekao da je 35 ruskih diplomata protjerano iz zemlje te da su zatvorena i dva ruska objekta koja su se navodno koristila za obavještajna okupljanja, u Marylandu i New Yorku.