Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske snage zauzele su još jednu bazu na Krimu. Feodosija je bila jedna od posljednjih baza koju je kontrolirao Kijev, a ruske snage su je neko vrijeme držale u okruženju.


Ukrajinske vlasti izvijestile su da su ruske snage zauzele pomorsku bazu u Feodosiji, javlja BBC. To je treći takav napad u posljednja dva dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna" Ukrajinski vojnik na brodu Dondass u Azovskom moru (Foto: AFP) Porošenko: Rusija gomila vojsku na granici, prijeti nam totalni rat!

Feodosija je bila jedna od posljednjih baza koju je kontrolirao Kijev, a ruske snage su je neko vrijeme držale u okruženju. Prema riječima glasnogovornika ukrajinskog ministarstva obrane Vladislava Seleznjova, Rusi su bazu napali iz dva smjera te da su okupili ukrajinske vojnike i vezali ruke ukrajinskih časnika. BBC javlja da je baza u potupnosti pod ruskom kontrolom i da u njoj nema više Ukrajinaca.

'Ne dopustite da Moldavija bude sljedeća Putinova žrtva'

Rusija je zauzela većinu ukrajinskih vojnih baza na Krimu. Među njima su i dvije koje je zauzela u petak. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook