Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske snage zauzele su još jednu bazu na Krimu. Feodosija je bila jedna od posljednjih baza koju je kontrolirao Kijev, a ruske snage su je neko vrijeme držale u okruženju.


Ukrajinske vlasti izvijestile su da su ruske snage zauzele pomorsku bazu u Feodosiji, javlja BBC. To je treći takav napad u posljednja dva dana.

Vezani članci Rusi prosvjeduju nakon parlamentarnih izbora - 4 Nekoliko stotina Rusa na prosvjedu nakon izbora: "Ponovno smo prevareni" Plinska rafinerija Ukrajina će zbog njemačko-ruskog projekta godišnje ostati bez 1,5 milijardi dolara: "Smatramo ga opasnim geopolitičkim oružjem"

Feodosija je bila jedna od posljednjih baza koju je kontrolirao Kijev, a ruske snage su je neko vrijeme držale u okruženju. Prema riječima glasnogovornika ukrajinskog ministarstva obrane Vladislava Seleznjova, Rusi su bazu napali iz dva smjera te da su okupili ukrajinske vojnike i vezali ruke ukrajinskih časnika. BBC javlja da je baza u potupnosti pod ruskom kontrolom i da u njoj nema više Ukrajinaca.

'Ne dopustite da Moldavija bude sljedeća Putinova žrtva'

Rusija je zauzela većinu ukrajinskih vojnih baza na Krimu. Među njima su i dvije koje je zauzela u petak. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook