Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske pomorske vlasti zaustavile su kineski ribarski brod nakon incidenta u Japanskom moru tijekom koje je ruska obalna straža pucala na ribare.


Kineski brod koji je obalna straža zatekla kako ribari u isključivom gospodarskom pojasu Rusije odbio se zaustaviti i pokušao je pobjeći, pišu ruski mediji. Tijekom potjere koja je trajala tri sata obalna je straža pucala pokraj broda u znak upozorenja, zatim je pokušala zaustaviti Kineze udarajući u njihov brod a na kraju je ispalila i par hitaca na brod kada su ribari pokušali spriječiti pripadnike obalne straže da se ukrcaju.

>> Sirija: Ruska flota ušla u Tartus

Prema izvorima kineskog konzulata u Vladivostoku nijedan od 17 ribara nije ozlijeđen u incidentu, a na brodu su zaplijenjene 22 tone lignji. Posada se nalazi u Nahotki gdje će kapetan biti ispitan.

Ruske su vlasti i u nedjelju privele kinesku ribaricu sa 19 članova posade zbog ilegalnog ribolova u ruskom moru. Oba broda su iz kineske pokrajine Shandong. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Aleksej Navaljni Rusija blokira račune Navaljnoga na društvenim mrežama, a traže ograničenja i za njegovu suradnicu Napad u Rusiji Otkrivene jezive poruke bivšeg učenika koji je ubio devetero djece u Rusiji: ''Danas ću ubiti puno biološkog smeća i ustrijeliti sebe''