Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio se zaustaviti

Ruska obalna straža pucala na kineski ribarski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske pomorske vlasti zaustavile su kineski ribarski brod nakon incidenta u Japanskom moru tijekom koje je ruska obalna straža pucala na ribare.

Kineski brod koji je obalna straža zatekla kako ribari u isključivom gospodarskom pojasu Rusije odbio se zaustaviti i pokušao je pobjeći, pišu ruski mediji. Tijekom potjere koja je trajala tri sata obalna je straža pucala pokraj broda u znak upozorenja, zatim je pokušala zaustaviti Kineze udarajući u njihov brod a na kraju je ispalila i par hitaca na brod kada su ribari pokušali spriječiti pripadnike obalne straže da se ukrcaju.

>> Sirija: Ruska flota ušla u Tartus

Prema izvorima kineskog konzulata u Vladivostoku nijedan od 17 ribara nije ozlijeđen u incidentu, a na brodu su zaplijenjene 22 tone lignji. Posada se nalazi u Nahotki gdje će kapetan biti ispitan.

Ruske su vlasti i u nedjelju privele kinesku ribaricu sa 19 članova posade zbog ilegalnog ribolova u ruskom moru. Oba broda su iz kineske pokrajine Shandong. (Hina)

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene