Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitna provedba?

Rusija ozbiljno zabrinuta: 'Pokušavaju 'iskriviti' sporazum o primirju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekujemo da će svi potpisnici sporazuma, kao i strane koje podržavaju minski proces, učiniti sve da se postignuti sporazum striktno provede, poručili su iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Rusija je izrazila 'ozbiljnu zabrinutost' u subotu zbog pokušaja Kijeva i Zapada da 'iskrive' sporazum o primirju u Ukrajini, koji je zaključen u četvrtak u Minsku nakon maratonskih pregovora između čelnika Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Bivši vođa BBB-a objasnio zašto se u Ukrajini bori protiv Rusa

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu" Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima

'Ozbiljnu zabrinutost izaziva to što su službeni predstavnici ukrajinske strane, kroz izjave ministra vanjskih poslova P.A. Klimkina, kao i još nekoliko zapadnih država, a posebice SAD, stali uz stajalište radikalnih nacionalista u Vrhovnoj radi i počeli iskrivljavati sadržaj sporazuma iz Minska, dovodeći u pitanje provedbu konkretnih odredbi dokumenta koji su odobrili čelnici Rusije, Njemačke, Francuske i Ukrajine', navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici ministarstva.

Putin zbog ovog htio odgoditi primirje za 10 dana?!

Dok predstavnici (pobunjeničkih uporišta) Donecka i Luhanska govore o svojoj odgovornosti za provedbu preuzetih obveza, zabrinjava niz izjava ukrajinskih političara u Kijevu, dodaje se u priopćenju.

'Ponavljamo da je glavna poruka sporazuma iz Minska da je potrebno zaustaviti sukobe, ukloniti teško naoružanje i pokrenuti ustavne reforme u Ukrajini. Očekujemo da će svi potpisnici sporazuma..., kao i strane koje podržavaju minski proces, učiniti sve da se postignuti sporazum striktno provede.'

Ministarstvo ponovno poziva sukobljene strane na punu provedbu preuzetih obveza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene