Obavijesti Video Pretražite Navigacija
39-godišnji Zagrepčanin

Bivši vođa BBB-a objasnio zašto se u Ukrajini bori protiv Rusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčanin Denis Šeler u Ukrajini se bori protiv proruskih snaga. Objasnio je razloge svog odlaska u tu zemlju.

Bivši vođa navijačke skupine Bad Blue Boys, 39-godišnji Zagrepčanin Denis Šeler jedan je od Hrvata koji se u Ukrajini bore protiv proruskih snaga, a u intervjuu za blog Ukrainian Crusade progovorio je o  'stvarnom stanju u Hrvatskoj, Ukrajini i Europi'.

Pročitajte i ovo Avdiivka - 1 Važan grad u ruševinama Alarm u Kijevu: "Rusi su pred velikim uspjehom prvi put nakon osam mjeseci, to bi potpuno ograničilo Ukrajinu" Uništeni Su-34, ilustracija Srušili Su-34 Ukrajinci objavili: "Oborili smo jedan od najmoćnijih ruskih mlažnjaka vrijedan desetke milijuna dolara"

Tako je odgovorio i na pitanje što je članstvo u EU značilo za Hrvatsku.

'Prije svega rekao bih da je članstvo u EU opasno za Ukrajinu. EU je imperijalistički sindikat- Hrvatska je izgubila puni suverenitet i gotovo smo se pretvorili u robove nakon ulaska u EU. Pokušali su nas kupiti obećanjima o bogatsvu. Umjesto toga ukrali su srce i dušu naše nacije', rekao je i dodao kako je prema njegovu mišljenju oko 70 posto Hrvata protiv EU.

Pusić iznenađena ruskom reakcijom na 'izopačenu praksu u Hrvatskoj'

Uslijedilo je pitanje zašto je onda većina Hrvata glasala za pristupanje na referendumu, a Šeler je odgovorio kako je 100 posto siguran da je riječ o prevari.

'Ulazak u EU bio je vrlo koristan za hrvatske oligarhe i dogodio se. Prije sam bio ponosan što sam Hrvat, ali sada nisam. Prije ulaska u EU mjesečno sam imamo 1000 do 1200 eura, sada samo 300 do 500 eura', rekao je.

'Bt će krvi'

Okarakterizirao je i aktualnu hrvatsku vlast. 'Imamo antihrvatsku vladu. Banditi, bivši komunisti, mnogo Srba. Svi oni ljube g***cu EU i ismijavaju domoljube. Trebamo revoluciju, naš vlastiti Majdan', poručio je.

Objasnio je i da su Hrvati divni ljudi, ali spori kada se treba ljutiti. No kada do ljutnje dođe, 'krv će biti prolivena', rekao je.

'Ostavio sam plaću od 1000 eura, ženu i djecu – ne borim se za novac!'

'Ako revolucija dođe u Hrvatsku bit će to naoružana revolucija. Domoljubi protiv EU i domaćih komunista. Bit će puno krvi', poručio je Šeler koji smatra i da će se Rusija brzo raspasti, dok Putina smatra egoistom, ali ne i budalom.

Objasnio je i zašto je odlučio pružiti podršku Ukrajini.

'Više je razloga. Kao prvo, u Ukrajini sam vidio snagu da se oslobodi Rusije, EU i SAD-a- Drugi je povijest, Hrvati dolaze iz Ukrajine. Treći, 25. studenog 1991. Ukrajina je priznala neovisnost Hrvatske', naveo je razloge i dodao da su Vatikan i Njemačka Hrvatsku priznali nakon Ukrajine.

U Ukrajini, vjeruje, traje 'borba za bijelu europsku rasu, kulturu i povijest'.

'Ukrajina je posljednja utvrda kršćanske desnice u Europi. Očekujemo mnogo od Ukrajine. Mnogi Hrvati vjeruju u Ukrajinu', poručio je na kraju intervjua.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene