Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve teža situacija

U Rusiji najteža ekonomska kriza od 1998., evo čime Putin kupuje popularnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin članovima vlade u srijedu je naredio da obuzdaju rast cijena votke, nastojeći očuvati svoju popularnost usred sve teže ekonomske situacije u zemlji.

Na sastanku s članovima vlade i guvernerima pokrajina ruski je predsjednik Vladimir Putin, poznat po promicanju zdravog načina života rekao da će više cijene votke potaknuti proizvodnju ilegalnog alkohola koji je opasniji po zdravlje stanovnika od legalno proizvedenih alkoholnih pića.

Pročitajte i ovo Teško naoružanje slave Dan pobjede FOTO Putin postrojio teško naoružanje i vojsku na Crvenom trgu, zaprijetio Zapadu: "U borbenoj smo pripravnosti!" Inauguracija Vladimira Putina - 4 na vlasti već 25 godina Putin prisegnuo u velebnoj palači optočenoj zlatom: Među gostima i slavni američki glumac

Rusija je suočena s najtežom ekonomskom krizom od 1998. kada je država devalvirala rublju i nije plaćala dugove. Putinova popularnost djelomično se temelji na reputaciji koju uživa u zemlji kao osoba koja je Rusiji omogućila prosperitet i stabilnost.

Prema istraživanju koje su prošle godine provela vodeća međunarodna sveučilišta, četvrtina Rusa umire prije pedesetih, a za to se djelomično može okriviti i njihova sklonost konzumiranju votke.

Minimalna cijena za pola litre votke, koju je regulirala vlada, od prošle je godine povećana za oko 30 posto, na 220 rubalja (oko 25 kuna).(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene