Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Rusija tvrdi da je uništila posljednji ukrajinski vojni brod

Brod Jurij Olefirenko
Brod Jurij Olefirenko Foto: Ministarstvo obrane Ukrajine
Posljednji ukrajinski vojni brod uništen je oružjem visoke preciznosti dok je bio usidren u crnomorskoj luci Odesi, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane u srijedu.

Napad ruskih zračnih i raketnih snaga odigrao se u ponedjeljak, rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov u Moskvi, rekavši da se radi o Juriju Olefirenku, desantnom brodu koji je nabavljen 1971. godine.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen, Emmanuel Macron i Xi Jinping A oni u nikad boljim odnosima Macron i Von der Leyen traže od Kine da pritisne Rusiju: "Zapadne sile nisu spremne napustiti Kijev" David Cameron u Ukrajini "Priznali da su sudionici rata" Rusija uputila zastrašujuće upozorenje svjetskoj velesili: "Posljedice će biti katastrofalne"

Ukrajinska mornarica inferiorna je ruskoj otkad je izgubila većinu svojih brodova nakon ruske aneksije crnomorskog poluotoka Krima 2014. godine. Nakon što su Rusi započeli rat, Ukrajina je pretrpjela daljnje gubitke.

Ukrajina nije potvrdila napad te se informacije ne mogu nezavisno potvrditi.

U međuvremenu, Kremlj je rekao da ne vidi potrebu da uvede izvanredno stanje u zemlji, unatoč nedavnim napadima dronova na Moskvu i raketiranju ruskih regija koje graniče s Ukrajinom.

Trenutno se ne raspravlja o uvođenju ratnog stanja, rekao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene