Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija će odgoditi prvi let svog prvog lovačkog zrakoplova pete generacije do 2010., prenijela je državna novinska agencija RIA izjavu zamjenika premijera Sergeja Ivanova od utorka.


Čelni dužnosnici ruske vlade i industrije ranije su u više navrata govorili da će novi vojni zrakoplov, koji se smatra ruskim izazovom američkom Raptoru, na svoj prvi let poletjeti do kraja 2009. 'Testni letovi počet će 2010.', rekao je novinarima Ivanov, koji je zadužen za ruski vojno-industrijski kompleks, tijekom posjeta pogonima vojne industrije na Uralu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'NJEGOVO IME BIT ĆE - NAPADAČ' Amerikanci odabrali naziv za stealth bombarder nove generacije Slika nije dostupna Na vrhuncu pokušaja puča u Turskoj dva F-16 zrakoplova nanišanila Erdoganov

Zrakoplov pete generacije dizajnirao je i izgradio ruski proizvođač civilnih i vojnih zrakoplova Suhoi. Vojni zrakoplovi pete generacije, poput američkog F-22 Raptora koji je prvi put poletio 1997., nevidljivi su za radare, imaju 'inteligentne' kontrole leta i oružja i lete nadzvučnom brzinom. (Hina)