Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za šefove ratnog zrakoplovstva NATO saveza nema dvojbe kad je u pitanju borbeni zrakoplov F-35 Lightning II, bolji je od bilo kojeg ruskog i donio bi prednost zapadnim snagama u eventualnom srazu s Rusijom.


Zapovjednik američkih zračnih snaga u Europi, general Tod Wolters uvjeren je da bi borbeni zrakoplov pete generacije, F-35 Lightning II, minorizirao vrijednost ruskih snaga na bojnom polju.

Vezani članci Robert MIkac Odlikovani časnik NATO-ove misije u Afganistanu Robert Mikac o prvim porukama talibana: "Vrlo teško im možemo vjerovati. No, postoji jedna svijetla točka..." Kolinda Grabar-Kitarović Politico o bivšoj predsjednici kao kandidatkinji za čelo NATO-a: ''Može se pohvaliti jednim od najimpresivnijih životopisa''

"Ono u što smo savršeno uvjereni jest da kad dovedemo zrakoplove pete generacije u europsku regiju, da će to sasvim sigurno poslužiti kao sredstvo odvraćanja", ističe Wolters za Business Insider.

Američki general poslužio se paralelom s boksačkim ringom i američkom boksačkom legendom, kako bi opisao šanse Rusa protiv navedenog zrakoplova.

"To tjera Ruse da promatraju što mi radimo i da shvate ako će morati u borbu protiv nas, da bi se mogli naći u poziciji u kojoj uskaču u boksački ring i bore se protiv nevidljivog Muhammada Alija", kaže Wolters.

"Iz naših promatranja njihovih (ruskih) aktivnosti na području zapovjedništva i kontrole, oni su pod teškim izazovom. Naša razmišljanja su, gledano iz kuta pete generacije, da bi mi postigli velik upsjeh", zaključuje Wolters.

Wolters je sve to izjavio tijekom godišnje konferencije Air Force Associationa u Danskoj.