Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novim rusko-američkim sporazumom o smanjenju strateškog naoružanja bit će predviđeno radikalno smanjenje oružja.


Izjavio je to u utorak u Taškentu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenose ruski mediji. Rusija i SAD očekuju da će početkom sljedeće godine potpisati novi ugovor koji će zamijeniti START 1, sporazum iz 1991. godine koji je prestao vrijediti 5. prosinca. 'Sporazumom će biti predviđena radikalna smanjenja strateškog naoružanja', rekao je Lavrov tijekom boravka u glavnom gradu Uzbekistana.

'Preostala pitanja izaslanstva će dogovoriti nakon novogodišnjih praznika', dodao je. Po njegovim riječima, sporazum će biti 'potpuno novi dokument koji će se temeljiti na načelu ravnopravnosti' i njime će biti predviđene 'proporcionalne mjere, čija će osnova biti i uzajamno povjerenje i određene mjere kontrole'. Lavrov je istaknuo da s optimizmom gleda na budućnost rusko-američkih odnosa. (Hina)

Vezani članci Migranti - 2 Dvije europske zemlje potpisale antimigrantski sporazum:" Prelazak kanala će biti potpuno neizvediv" Sukob u Nagorno-Karabahu Nakon šest tjedana krvoprolića: Potpisan sporazum o prekidu sukoba u Nagorno Karabahu