Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demonstracije protiv poreza

Rusij: Uhićeni prosvjednici i novinari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina prosvjednika koji su prosvjedovali protiv povećanja poreza na uvezena polovna vozila, kao i novinare, uhitila je policija u Vladivostoku, na ruskom Dalekom istoku.

Tisuću osoba okupilo se jučer na središnjem trgu u Vladivostoku, u okviru prosvjednog pokreta protiv te odluke. 'Ljudi su se ponašali vrlo miroljubivo, ali je policija intervenirala čim su prosvjednici počeli dizati transparente', kazao je fotograf agencije Itar-Tass Vladimir Sajapin.

Pročitajte i ovo Automobili na aukciji Javna dražba Država zaradila 200.000 eura: "To je mačak u vreći, na nekom dobijemo, na nekom izgubimo" Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion...

Nekoliko desetaka novinara, među kojima ekipe ruske i japanske televizije koje su pokrivale događaj, također je uhićeno. 'Sve su nas tukli, one koji su se opirali i one koji nisu. U autobusu je pod bio prekriven krvlju', dodao je Sajapin.

Radi se o petom prosvjedu nakon objave odluke vlade da poveća takse na uvoz polovnih vozila s ciljem da se pomogne ruskoj automobilskoj industriji. Stotine prosvjednika jučer su jednoglasno uzvikivale parole protiv najavljenog povećanja carine i nosili transparente na kojima je pisalo 'Krvopije!' i 'Ne carinama'. 

To je bio drugi prosvjed ovoga tjedna u Vladivostoku koji je za Rusiju važan izlaz prema pacifičkim gospodarstvima ali i veliki uvoznik rabljenih japanskih vozila. Globalna gospodarska kriza i pad cijena nafte prouzročili su velike teškoće ruskom gospodarstvu, a premijer Vladimir Putinje upozorio na, kako ih je nazvao, pokušaje destabilizacije zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene