Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2000 vojnika

Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad"

Francuska šalje vojsku u Ukrajinu?
Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? Foto: Afp
Ravnatelj ruske Vanjske obavještajne službe tvrdi da Macron u Ukrajinu šalje kontingent od oko 2000 vojnika, a francuska vojska strahuje da se tako značajna jedinica neće moći tiho prebaciti u Ukrajinu i tamo stacionirati.

Rusija ima informacije da Francuska već priprema vojni kontingent koji će poslati u Ukrajinu. U početnoj fazi činit će ga oko 2 tisuće ljudi. To je izjavio ravnatelj Vanjske obavještajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergej Nariškin, piše TASS.

"Sadašnje vodstvo zemlje ne mari za smrt običnih Francuza i brige generala. Prema podacima koje je primila ruska vanjska obavještajna služba, već se priprema kontingent za slanje u Ukrajinu. U početnoj fazi to će biti oko 2 tisuće ljudi”, istaknuo je Nariškin.

Pročitajte i ovo PR Oglas Brzi odgovor na humanitarnu krizu: Favbet grupacija kroz kontinuirani rad i razne inicijative već četiri godine uvelike pomaže Ukrajini

Prema riječima ravnatelja ruske Vanjske obavještajne službe, francuska vojska strahuje da se tako značajna jedinica neće moći tiho prebaciti u Ukrajinu i tamo stacionirati.

Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? Sergej Nariškin tvrdi da Francuska u Ukrajinu šalje kontingent Foto: Afp

"Tako će postati prioritetna legitimna meta za napade ruskih oružanih snaga. To znači da će doživjeti sudbinu svih Francuza koji su ikada došli na teritorij ruskog svijeta s oružjem", zaključio je Nariškin.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je na konferenciji o pomoći Ukrajini, koja se krajem veljače održala u Parizu, da ne isključuje raspoređivanje francuskih kopnenih trupa u Ukrajini te je dodao da su sve opcije otvorene kako bi se osiguralo da Rusija ne dobije rat protiv Ukrajine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene