Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazuju mišiće

Rusi predstavili dvije nove 'zvijeri' - 'Oko koje sve vidi' i 'Super Kalašnjikov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko Ministarstvo obrane je predstavilo je A-50U - najnapredniji model aviona za dalekosežno radarsko izviđanje i upravljanje avionom i kako je nazivaju, pušku budućnosti - kalašnjiikov A-400.

Avion A-50U je namijenjen za otkrivanje i praćenje niza zračnih ciljeva (borbenih zrakoplova, bombardera, balističkih i krstarećih projektila), kopnenih ciljeva (poput kolone tenkova ili cisterni), površine iznad razine vode, informiranje zapovjedništava o zbivanjima u zraku i na moru i usmjeravanje borbenih zrakoplova i bombardera ka njihovim ciljevima, piše sputniknews.com.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Također i sam avion može poslužiti kao zapovjedni centar. A-50 avion je u biti ogroman leteći centar za obradu podataka, prepun opreme kojojm upravlja 10 osoba, a ima i sustav za punjenje goriva u zraku.

Glavna značajka 'Oka koje sve vidi' je njegov kružni rotirajući radar koji je posada nazvala 'gljiva', a koji se nalazi iznad trupa. Ako automatski sustav zakaže, posada može rotirati radar uz pomoć posebne ručke.

A- 50U, koji ji svoj prvi let imao 2011. godine, još je jedna izvedenica modela A- 50 koji je u službi od 1989. godine. A- 50 može uočiti ciljeve na udaljenosti od 800 kilometara i ima operativan raspon od 7.500 kilometara.

Za razliku od svojih predhodnika A-50U bolje 'vidi', bolje prenosi podatke i može letjeti - dalje. No, njegove točne karakteristike, Rusi su naravno, zadržali za sebe.

Osim novog aviona Rusi su predstavili i 'pušku budućnosti' - kalašnjikov AK-400. Naime proizvođač oružja Kalašnjikov specijalcima ruske vojske ponudio je novu jurišnu pušku, superiorniju od svih dosadašnjih automatskih pušaka proizvedenih u toj tvornici. AK-400 je naime, preciznija od svih dosadašnjih modela svjetski poznate ruske automatske puške, piše Russia Today

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene