Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija ne namjerava objaviti nove crne liste zapadnih građana za koje je možda uvela sankcije kao rezultat ukrajinske krize, rekao je u subotu zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, kako navodi agencija Interfax.


Moskva je objavila u petak kako je Rusija uzvratila na proširene sankcije koje su uvele zapadne zemlje zbog njezine aneksije Krima, ali nije navela niti jedno ime američkog ili europskog dužnosnika pogođenog njima.

Vezani članci Poplava, ilustracija Nevjerojatni prizori iz Rusije: Avenija u Moskvi pretvorena u jezero, ali neki se unatoč tome - kupaju Koronavirus u Moskvi, ilustracija Problemi s delta varijantom: Dva najveća grada im bilježe rekordan broj umrlih

Rjabkov je rekao kako Rusija ne namjerava oponašati zapadne kolege i neće objaviti liste, javio je Interfax.

Sjedinjene Države i Europska unija su uvele dva kruga zabrana viza i zamrzavanja imovine za ruske dužnosnike, zastupnike i saveznike predsjednika Vladimira Putina, kako bi kaznile Moskvu za protuzakonito zauzimanje Krima.

Rusija: Ne planiramo slati oružane snage u Ukrajinu! 

Rusija je početkom ožujka uvela sankcije za devet američkih dužnosnika i zastupnika te zabranila ulazak u zemlju za 13 kandskih dužnosnika, zastupnika i javnih osoba.

Rjabkov je također rekao kako između Rusije i Sjedinjenih Država i dalje postoje temeljite razlike glede Ukrajine ali da se nastavlja traganje za zajedničkim stajalištem "koje bi se moglo na kraju ponuditi Ukrajincima", izvijestio je Interfax.

"Ovo je bit onoga što se trenutno odigrava u dijalogu između Moskve i Washingtona", rekao je on prema Interfaxu.

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i državni tajnik John Kerry će se sastati u nedjelju u Parizu dok obje strane nastoje smanjiti napetosti u najgorem sukobu Istok-Zapad od Hladnoga rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook