Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzvraćaju udarac

Rusija o 'CRNIM LISTAMA'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija ne namjerava objaviti nove crne liste zapadnih građana za koje je možda uvela sankcije kao rezultat ukrajinske krize, rekao je u subotu zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, kako navodi agencija Interfax.

Moskva je objavila u petak kako je Rusija uzvratila na proširene sankcije koje su uvele zapadne zemlje zbog njezine aneksije Krima, ali nije navela niti jedno ime američkog ili europskog dužnosnika pogođenog njima.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

Rjabkov je rekao kako Rusija ne namjerava oponašati zapadne kolege i neće objaviti liste, javio je Interfax.

Sjedinjene Države i Europska unija su uvele dva kruga zabrana viza i zamrzavanja imovine za ruske dužnosnike, zastupnike i saveznike predsjednika Vladimira Putina, kako bi kaznile Moskvu za protuzakonito zauzimanje Krima.

Rusija: Ne planiramo slati oružane snage u Ukrajinu! 

Rusija je početkom ožujka uvela sankcije za devet američkih dužnosnika i zastupnika te zabranila ulazak u zemlju za 13 kandskih dužnosnika, zastupnika i javnih osoba.

Rjabkov je također rekao kako između Rusije i Sjedinjenih Država i dalje postoje temeljite razlike glede Ukrajine ali da se nastavlja traganje za zajedničkim stajalištem "koje bi se moglo na kraju ponuditi Ukrajincima", izvijestio je Interfax.

"Ovo je bit onoga što se trenutno odigrava u dijalogu između Moskve i Washingtona", rekao je on prema Interfaxu.

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i državni tajnik John Kerry će se sastati u nedjelju u Parizu dok obje strane nastoje smanjiti napetosti u najgorem sukobu Istok-Zapad od Hladnoga rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene