Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moskva gomila svoje neiskorištene kvote

Rusi ne planiraju prodavati svoja prava po protokolu iz Kyota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija ne planira prodati svoja neiskorištena prava na emisiju stakleničkih plinova po protokolu iz Kyota a umjesto toga ih namjerava prenijeti u novi sporazum o suzbijanju klimatskih promjena, rekao je viši dužnosnik Kremlja.

Analitičari kažu da bi Moskva mogla preplaviti tržište svojm neiskorištenim kvotama, zvanim Dodijeljenim jedinicama (AAU), koje su teoretski vrijedne milijarde dolara ako ih odluči prodati prije no što će sporazum iz Kyota isteći 2012. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usvojen niz tekstova Produžen UN-ov plan protiv globalnog zagrijavanja Slika nije dostupna Konferencija u Dohi Zmajlović: Zeleno gospodarstvo zahtijeva bolje i skuplje tehnologije

'Rusija će sačuvane kvote iz Kyoto protokola prenijeti u novi sporazum', rekao je predsjednikov savjetnik za klimu Aleksandar Bedricki na konferenciji za tisak u Moskvi. 'Koliko znam nema planova za prodaju kvota emisije', rekao je. Rusija raspolaže s milijardama AAU-a zbog propasti njene industrije devedesetih godina prošlog stoljeća. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene