Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Piotr Pavlenski je prosvjedovao zbog političke nezainteresiranosti ruskog društva


Potpuno gol Rus na Crvenom trgu u Moskvi u nedjelju je prikovao svoje genitalije među kamenje pločnika blizu Lenjinova mauzoleja, vjerojatno u znak prosvjeda protiv političke nezainteresiranosti ruskog društva.

Vezani članci Prosvjed Zdravstvenih djelatnika zbog COVID potvrde s kojom moraju dolaziti na posao - 5 U Zagrebu prosvjeduju zdravstveni djelatnici: Stigli su pred zgradu Ministarstva zdravstva Prosvjednica u Ljubljani U Ljubljani novi prosvjed protiv COVID potvrda i cijepljenja: Centar grada je pun policije

>> Pussy Riot podijelile Rusiju

Nakon što se potpuno svukao, Piotr Pavlenski zabio je veliki čavao kroz genitalije praćen iznenađenim pogledima prolaznika na tom turističkom trgu, prema snimkama objavljenim na internetu.

Pavlenski je ostao sjediti pogleda uprtog u tlo, sve do dolaska policajaca koji su ga pokrili i udaljili znatiželjnike.

Taj mladi čovjek iz Sankt Petersburga nakratko je odvezen u bolnicu, prije prebacivanja u policijsku postaju, prenosi agencija Ria Novosti.

Pavelnskom to nije prvi ekstremni performans. 2012. si je zašio usne u znak potpore ruskoj skupini Pussy Riot, čije dvije članice izdržavaju dvogodišnje zatvorske kazne nakon što su u moskovskoj katedrali otpjevale "punk molitvu" protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U nedjelju je informativna stranica Grani.ru objavila navodnu izjavu mladog čovjeka koji je objasnio svoju akciju organiziranu na dan policije u Rusiji, kao metaforu apatije, političke nezainteresiranosti i fatalizma modernog ruskog društva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook