Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupelova supruga u nabavke ide službenim vozilom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela veće nabavke u trgovini obavlja automobilom ministarstva koji vozi službeni vozač.

To bi se moglo razviti u politički skandal jer je seriju fotografija Mete Rupel pri povratku iz ljubljanske robne kuće Maximarket i vozača kako joj pomaže nositi vrećice s nabavljenom robom u utorak objavio ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

Pročitajte i ovo Krstičević ulazi u avion (Foto: Dnevnik.hr) nema zamjene za MIG-ove Kupovina aviona odgađa se za – izbornu godinu: "Mislim da se radi o mazanju očiju" Slika nije dostupna 25 milijuna korisnika Bete Izdan Internet Explorer 9 – službena inačica

List tvrdi da su ga na tu praksu upozorili neki službenici vlade koji takvo ponašanje smatraju etički spornim jer su svi ministri u sadašnjoj vladi potpisali etički kodeks.

List navodi da postoji pravilo po kojemu službena vozila mogu
koristiti i bračni partneri državnih dužnosnika, ali samo ako je to povezano sa protokolarnim obvezama. Međutim. kako dodaje to je u spomenutom slučaju manje vjerojatno jer objavljene snimke pokazuju i neke kupljene artikle, a radi se o običnimim kućanskim potrepštinama, poput deterdženta, papirnatih ubrusa i sličnim stvarima.

List navodi i neke već ranije objavljene podatke o "rastrošnosti" samog Rupela na službenim putovanjima u inozemstvu, među ostalim i vrlo visoke hotelske račune, ali dodaje da je sličnih pojava bilo i u vrijeme kad je na vlasti bila druga, lijeva politička opcija.

Tako je, navodi list, službeni automobil za vožnju sina u školu
koristio bivši ministar obrane Anton Grizold, a isto je radila i
nekadašnja ljubljanska gradonačelnica Vika Potočnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene