Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel: Granica s Hrvatskom treba ostati otvorena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Sloveniju je važno da njezina granica s Hrvatskom ostane otvorena bez obzira na uključenje Slovenije u schengenski prostor potkraj ove godine, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Ministri unutarnjih poslova zemalja članica EU-a složili su se s rješenjem prema kojem će hrvatski državljani u Sloveniju i dalje moći ulaziti uz predočenje osobne iskaznice, ali i uz poseban karton na kojemu će im slovenska pogranična policija utisnuti žig. 

Pročitajte i ovo Rober Fico Ministar o sigurnosti Može li se u Hrvatskoj dogoditi atentat? "Na sigurnosti se stalno radi, ali nijedna država u svijetu to ne otkriva" Andrej Plenković - 2 Slaže se novi tim Plenković otkrio kojih se ministara neće odreći: "Sto posto će ostati, sa mnom su od prvoga dana"

Rupel je pozdravio takvo rješenje i rekao kako se njegova država sve vrijeme zauzimala za to.

'Slovenija je sve vrijeme djelovala dosljedno. Kao što je svima poznato, s Hrvatskom imamo neke probleme, ali smatramo vrlo važnim da granica ostane što otvorenija, a komunikacija među ljudima i na državnoj razini takva kakva je bila do sada, bez obzira na to što Slovenija ulazi u schengensko područje', rekao je Rupel.

Slovenski ministar vanjskih poslova pozdravio je i dogovor o
uvođenju jednostavnijih postupaka u dobivanju viza kojeg su potpisale Europska unija, Srbija, Makedonija, Crna Gora, BiH i Albanija. Dodao je kako se upravo Slovenija zauzimala za vizne olakšice.

'To je za nas, ali u prvom redu za države zapadnog Balkana,
iznimno važno. Jugoistočna Europa tako nastavlja svoje
približavanje europskim integracijama', rekao je Rupel, dodavši kako želi da te države održe 'živu i konkretnu' europsku perspektivu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene