Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjer koji nadahnjuje

Rođen bez ruku i nogu i obara rekorde u streljaštvu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matt Stutzman rođen je bez obje ruke, no toga nije spriječilo da se počne baviti streljaštvom.

I dok je za većinu ljudi gađanje mete samo po sebi izazov, Matt je u tome vrlo spretan i sprema se osvojiti zlato na paraolimpijskom natjecanju u streljaštvu. Iza sebe već ima oboren Guinessov rekord s pogotkom na udaljenosti od 210-3 metara. Zanimljivo je što se tek od nedavno bavi streljaštvom koje ga je privuklo jer mu se obitelj cijeli život bavila lovom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručnjakinja za govor tijela Donaldova poruka Melaniji kad je ispustio njezinu ruku - dvaput Slika nije dostupna Spretna i okretna Ne bi nam uspjelo da vježbamo stotinu godina: Naučila je obući hlače bez pomoći ruku

'Moj brat i otac su uvijek koristili luk i onda sam odlučio i rekao im kako se to čini kao super izazov, mislim da bih pucao bolje od vas, a oni nisu vjerovali. Onda sam nabavio luk i strijelu i dvije i pol godine kasnije idem na natjecanje u London', ispričao je ovaj 28-godišnjak iz Iowe za Reuters.

'To što sam rođen bez ruku nikada nisam smatrao invalidnošću, jer nikada nisam isprobao ništa drugačije. Nije da sam imao ruke pa ih izgubio u prometnoj nesreći. Od rođenja sam rastao pomažući si stopalima i snalazio sam se kako otvoriti vrata i kako ću oprati suđe. Zbog svega toga u mojim očima to nije invaliditet', objasnio je.

Za takav stav i napredak u životu može zahvaliti svojim roditeljima, koji su ga posvojili još kao bebu i pomogli mu snalaziti se i živjeti bez ruku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene