Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump ne želi držati suprugu Melaniu za ruku, jer želi da ga se doživi kao alfa lidera - smatra stručnjakinja za govor tijela.


Već se nekoliko dana mnogo priča o držanju za ruke Donalda i Melanije Trump. Tema je potaknuta snimkom na kojoj se vidi kako nakon izlaska iz aviona Melania pokušava Donalda uhvatiti za ruku, a on je odbacuje. Prava je to poslastica za stručnjake za govor tijela koji imaju objašnjenje za ovu situaciju.

Vezani članci Slika nije dostupna Ne priznaju poraz na izborima: Melania Trump još nije obavila telefonski razgovor s Jill Biden Slika nije dostupna Prva dama Melania Trump potvrdila da je i njezin sin Barron bio zaražen koronavirusom

''Obično držanje za ruke kod parova označava zajedništvo. Ali, mislim da on ovime poručuje – želim da me vide kao predsjednika samog. Želim da samo mene vide kao moćnog. I vrlo je jasno da je to njegov odabir'', rekla je Patti Wood, američka stručnjakinja za govor tijela, objavio je Daily Mail.

''Držanje za ruke govori mnogo o pojedincu i o paru. Ono što je fascinantno jest da su se uopće držali za ruke. Privatno se drže za ruke, tako da znamo da su bliži par nego što se to čini u javnosti ili kako je izgledalo na inauguraciji'', dodaje Wood.

Nakon što je Donald Melanijinu ruku ispustio prvi put, ona ga je ponovno primila za ruku. Na to ju je potapšao i ruku ponovno ispustio. Način na koji je potapšao njezinu ruku s otvorenim dlanom i raširenim prstima, nije bila gesta nježnosti, smatra Wood.

''Bila bi to gesta nježnosti da je svojom ruku obujmio njezinu, da je to učinio s dragosti ili da je njezinu ruku poljubio'', kaže Wood dodajući kako je način na koji ju je potapšao po ruci bio način na koji joj poručuje da je ne želi držati za ruku.

No, prema ostaloj interakciji iz te situacije, Wood smatra da se drže za ruke privatno. ''On to ne želi u javnosti. Vrlo jasno da ona želi. Zbog toga bi se osjećala povezano s njim i dobila bi neku moć i samopouzdanje. Ali njegov govor tijela pokazuje – ne, ne želim u javnosti'', zaključuje Wood.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju