Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjakinja za govor tijela

Donaldova poruka Melaniji kad je ispustio njezinu ruku - dvaput

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump ne želi držati suprugu Melaniu za ruku, jer želi da ga se doživi kao alfa lidera - smatra stručnjakinja za govor tijela.

Već se nekoliko dana mnogo priča o držanju za ruke Donalda i Melanije Trump. Tema je potaknuta snimkom na kojoj se vidi kako nakon izlaska iz aviona Melania pokušava Donalda uhvatiti za ruku, a on je odbacuje. Prava je to poslastica za stručnjake za govor tijela koji imaju objašnjenje za ovu situaciju.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

''Obično držanje za ruke kod parova označava zajedništvo. Ali, mislim da on ovime poručuje – želim da me vide kao predsjednika samog. Želim da samo mene vide kao moćnog. I vrlo je jasno da je to njegov odabir'', rekla je Patti Wood, američka stručnjakinja za govor tijela, objavio je Daily Mail.

''Držanje za ruke govori mnogo o pojedincu i o paru. Ono što je fascinantno jest da su se uopće držali za ruke. Privatno se drže za ruke, tako da znamo da su bliži par nego što se to čini u javnosti ili kako je izgledalo na inauguraciji'', dodaje Wood.

Nakon što je Donald Melanijinu ruku ispustio prvi put, ona ga je ponovno primila za ruku. Na to ju je potapšao i ruku ponovno ispustio. Način na koji je potapšao njezinu ruku s otvorenim dlanom i raširenim prstima, nije bila gesta nježnosti, smatra Wood.

''Bila bi to gesta nježnosti da je svojom ruku obujmio njezinu, da je to učinio s dragosti ili da je njezinu ruku poljubio'', kaže Wood dodajući kako je način na koji ju je potapšao po ruci bio način na koji joj poručuje da je ne želi držati za ruku.

No, prema ostaloj interakciji iz te situacije, Wood smatra da se drže za ruke privatno. ''On to ne želi u javnosti. Vrlo jasno da ona želi. Zbog toga bi se osjećala povezano s njim i dobila bi neku moć i samopouzdanje. Ali njegov govor tijela pokazuje – ne, ne želim u javnosti'', zaključuje Wood.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene