Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprijetio im odmazdom

Upozorio islamiste da ga ne ljute: "Ako treba pojest ću vam i unutarnje organe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte upozorio je islamističke ekstremiste da može biti "50 puta brutalniji" od oni koji odsjecaju glave te da će, ako treba, pojesti unutarnje organe mrtvih terorista.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, koji je održao je govor u nedjelju tijekom otvaranja nacionalnog sportskog turnira, osvrnuo se na nedavni teroristički čin u organizaciji Islamske države. Nekoliko vojnika i civila te najmanje četiri militanta, uključujući i višeg zapovjednika islamističke ekstremističke skupine, ubijeno je u utorak u operaciji u središnjoj pokrajini Bohol, inače popularnoj turističkoj destinaciji, prije no što su uspjeli provesti otmicu i bombaške napade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti Slika nije dostupna NOVO SJEDIŠTE Rusi upozoravaju: "Teroristi IS-a pobjegli su u Afganistan i imaju više od 10.000 boraca, a SAD ih podcjenjuje"

Duterte je naredio ubojstva militantnih bjegunaca povezanih s Islamskom državom koji su bili uključeni u teroristički napad. Nazvao ih je "životinjama" i i zaprijetio da će se brutalno osvetiti ekstremističkim skupinama. 

"Ako želite da se ponašam kao životinja, ja sam na to navikao. Jednostavno smo isti", izjavio je Duterte tijekom govora. "Mogu biti i 50 puta gori i brutalniji od vas".

Potom je kazao i kako će "pojesti unutarnje organe mrtvih terorista".

"Dajte mi soli i octa i pojesti ću mu jetru", rekao je. "Istina je, ako me budete ljutili".

Duterteovi žestoki govori, ponekad i nepristojni, već su mnogo puta dospjeli na naslovnice svjetskih medija. Filipinski je predsjednik već prijetio dilerima droge i stranim dužnosnicima te izražavao prezir prema međunarodnim organizacijama. U priloženom videu možete pogledati neke od njegovih ranijih izjava.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene