Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte upozorio je islamističke ekstremiste da može biti "50 puta brutalniji" od oni koji odsjecaju glave te da će, ako treba, pojesti unutarnje organe mrtvih terorista.


Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, koji je održao je govor u nedjelju tijekom otvaranja nacionalnog sportskog turnira, osvrnuo se na nedavni teroristički čin u organizaciji Islamske države. Nekoliko vojnika i civila te najmanje četiri militanta, uključujući i višeg zapovjednika islamističke ekstremističke skupine, ubijeno je u utorak u operaciji u središnjoj pokrajini Bohol, inače popularnoj turističkoj destinaciji, prije no što su uspjeli provesti otmicu i bombaške napade.

Vezani članci Islamska država opet prijeti u novoj video snimci (Screenshot YouTube) Islamska država opet prijeti: "Hakirali smo američku vojsku i State Department i poslali ubojice u njihove domove" Slika nije dostupna U Walesu otkrivene tvrtke koje je Islamska država koristila za isporučivanje vojne opreme u Španjolsku

Duterte je naredio ubojstva militantnih bjegunaca povezanih s Islamskom državom koji su bili uključeni u teroristički napad. Nazvao ih je "životinjama" i i zaprijetio da će se brutalno osvetiti ekstremističkim skupinama. 

"Ako želite da se ponašam kao životinja, ja sam na to navikao. Jednostavno smo isti", izjavio je Duterte tijekom govora. "Mogu biti i 50 puta gori i brutalniji od vas".

Potom je kazao i kako će "pojesti unutarnje organe mrtvih terorista".

"Dajte mi soli i octa i pojesti ću mu jetru", rekao je. "Istina je, ako me budete ljutili".

Duterteovi žestoki govori, ponekad i nepristojni, već su mnogo puta dospjeli na naslovnice svjetskih medija. Filipinski je predsjednik već prijetio dilerima droge i stranim dužnosnicima te izražavao prezir prema međunarodnim organizacijama. U priloženom videu možete pogledati neke od njegovih ranijih izjava.