451952
451952
451952
451952
451952

'Adolf Hitler je pobio tri milijuna Židova. Ja bih pobio tri milijuna ovisnika'

  • , 30.09.2016., 10:01
  • Autor:
  • komentara

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte usporedio je sebe s Hitlerom rekavši u petak da bi 'bio sretan' uspije li ubiti milijune narkomana i dilera droge u svojoj zemlji, a njegovi su komentari razbjesnili židovske skupine u Sjedinjenim Državama.

 
 
 
 
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte (Foto: MANMAN DEJETO / AFP)
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte (Foto: MANMAN DEJETO / AFP)

Rodrigo Duterte je kazao da ga neki kritičari nazivaju 'Hitlerovim rođakom', a pritom ne žele istražiti problem narkomanije na Filipinima.

"Adolf Hitler pobio je tri milijuna Židova", rekao je Duterte po povratku u Manilu iz posjeta Vijetnamu te nastavio, "Imamo tri milijuna ovisnika na Filipinima. Bio bih sretan da ih pobijem".

"Ako je Njemačka imala Hitlera, Filipini će imati...", rekao je i upro prstom u sebe te dodao da bi želio počistiti sve kriminalce i završiti taj problem "kako bi spasio iduću generaciju od propasti".

Otkako je Duterte preuzeo predsjedničku dužnost, policija je ubila 1247 ovisnika o narkoticima od 1. srpnja do 27. rujna. U tom je razdoblju ubijeno još 1721 ljudi, no njihove smrti istražuje policija.

Duterte je izabran u svibnju na valu obećanja da će zemlju od 100 milijuna ljudi očistiti od droge i korupcije.

Njegove su riječi odmah osudile židovske skupine u Sjedinjenim Državama i zatražile američku vladu da zauzme oštrije stajalište prema filipinskom predsjedniku. Duterte je već uvrijedio osobno predsjednika Baracka Obamu neprimjerenim izjavama i zbog toga se Obama s njime odbio sastati početkom rujna na regionalnom skupu u Laosu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se