Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hitlerov rođak'

'Adolf Hitler je pobio tri milijuna Židova. Ja bih pobio tri milijuna ovisnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte usporedio je sebe s Hitlerom rekavši u petak da bi 'bio sretan' uspije li ubiti milijune narkomana i dilera droge u svojoj zemlji, a njegovi su komentari razbjesnili židovske skupine u Sjedinjenim Državama.

Rodrigo Duterte je kazao da ga neki kritičari nazivaju 'Hitlerovim rođakom', a pritom ne žele istražiti problem narkomanije na Filipinima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spreman pomoći Putinu Čelnik azijske države nudi se za eksperiment: "Kada dođe rusko cjepivo, javno ću si ga sam ubrizgati" Slika nije dostupna ''namirisao je smeće'' Govor predsjednika Filipina nasmijao svijet: Golemi žohar na predsjednikovom ramenu inspirirao je kritičare

"Adolf Hitler pobio je tri milijuna Židova", rekao je Duterte po povratku u Manilu iz posjeta Vijetnamu te nastavio, "Imamo tri milijuna ovisnika na Filipinima. Bio bih sretan da ih pobijem".

"Ako je Njemačka imala Hitlera, Filipini će imati...", rekao je i upro prstom u sebe te dodao da bi želio počistiti sve kriminalce i završiti taj problem "kako bi spasio iduću generaciju od propasti".

Otkako je Duterte preuzeo predsjedničku dužnost, policija je ubila 1247 ovisnika o narkoticima od 1. srpnja do 27. rujna. U tom je razdoblju ubijeno još 1721 ljudi, no njihove smrti istražuje policija.

Duterte je izabran u svibnju na valu obećanja da će zemlju od 100 milijuna ljudi očistiti od droge i korupcije.

Njegove su riječi odmah osudile židovske skupine u Sjedinjenim Državama i zatražile američku vladu da zauzme oštrije stajalište prema filipinskom predsjedniku. Duterte je već uvrijedio osobno predsjednika Baracka Obamu neprimjerenim izjavama i zbog toga se Obama s njime odbio sastati početkom rujna na regionalnom skupu u Laosu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene