Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otac nestale britanske djevojčice, četverogodišnje Madeleine McCann, izjavio je kako čvrsto vjeruje da je njegova kćerka još živa, odbacujući medijska izvješća da je možda ubijena nakon što je nestala iz hotelskog apartmana u Portugalu.


"Nismo naivni, no portugalska nas je policija u nekoliko navrata uvjerila da tragaju za živom Madeleine", rekao je Gerry McCann britanskoj televiziji Sky.

Vezani članci Prometna nesreća u Zagrebu - 4 Strava kod Slavonskog Broda: Vlak udario djevojčicu (14), preminula je Portugal, ilustracija Početkom godine bili su najgori u svijetu po širenju zaraze, a sada cijepili 80 posto stanovništva: Ukinuli većinu mjera

"Ne znam ni za jednu informaciju koja bi to promjenila", rekao je McCann uz kojega je stajala supruga Kate.

List Diario de Noticias objavio je u utorak da je portugalska
policija pronašla tragove krvi na zidu apartmana i sumnja da je djevojčica ubijena.

Pozivajući se na neimenovane izvore, list navodi kako policija već mjesec dana zna da je Madeleine ubijena te noći (3. svibnja) u apartmanu hotela Praia da Luz.

No, zasad nije jasno pripada li krv Madeleine budući da testovi još nisu dovršeni, a list nije objavio kako je policija došla do zaključka da je djevojčica ubijena.

Glasnogovornik policije nije želio komentirati te navode, a Gerry McCann ističe kako on i njegova supruga vjeruju da je Madeleine živa.

"Kate i ja snažno vjerujemo da je Madeleine bila živa kada je odvedena iz apartmana", rekao je Gerry.

Madeleine je 3. svibnja nestala iz hotela u turističkoj regiji
Algrave, samo nekoliko metara od mjesta na kojem su njezini roditelji večerali.