Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobičan porođaj dogodio se u bolnici u Torinu. 28-godišnja majka u stanju kome, na svijet je rodila djevojčicu.


Prije otprilike mjesec dana liječnici su 28-godišnjoj ženi porijeklom iz Somalije, vršili operaciju tumora na mozgu, ali je žena pala u komu i nastupila je moždana smrt. Liječnici su je prikopčali na aparate za održavanje života, ne bi li pokušali spasiti bebu, piše talijanska La Stampa.

Vezani članci Ilustracija Pronađena djevojčica koja je u ponedjeljak nestala u Gornjem Vakufu Ilustracija Dramatično jutro: Policajci porodili ženu i spasili bebu. "Nije bilo vremena za čekanje"

>> Beba stara 13 dana i teška 1,1 kilogram ostala sama na svijetu

Bebu liječnici smatraju medicinskim čudom, a porodili su je carskim rezom. Djevojčica teži svega 800 grama i spojena je na desetke cjevčica, a u odjelu intenzivne njege bolnice u Torinu, ostat će još dva do tri mjeseca, predviđaju liječnici.

Prebrodila i zakazanje pluća

Otac djevojčice Issa Muhyaddin Jamcaal nazvao ju je Idil, po majci, i ne odvaja se od nje. Liječnici su se pobrinuli da beba uspješno prebrodi i prvu krizu, u kojoj su joj nakratko zakazala pluća. Prvi nalazi nakon toga pokazali su kako je djevojčica dobrog općeg zdravlja te da nema daljnjih komplikacija s disanjem.

Njezinoj majci, 12 sati nakon porođaja, liječnici su isključili aparate, koji su je održavali na životu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju