Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Zbog širenja na istok

Renzi: Europska unija zanemarila Mediteran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Matteo Renzi kritizirao je u četvrtak Europsku uniju što je zanemarila područje Sredozemlja i proteklih se godina fokusirala se na istočnu Europu.

"Europa je u tom razdoblju propustila priliku", rekao je Renzi na otvaranju trodnevne konferencije MED 2015. posvećene Sredozemlju.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

"Širila se na istok i zbog toga nije obraćala pozornost na Mediteran. Pogleda usmjerenog na istok, izgubila je interes za Sredozemlje", dodao je.

Konferencija će se baviti suradnjom i sigurnošću na Mediteranu te izbjegličkom krizom. Renzi je upozorio na važnost kulture u borbi protiv terorizma.

TALIJANI POKAZALI STAV 'Želimo iskorijeniti teroriste, a ne zadovoljiti komentatore i pridonijeti spirali nasilja'

"To je obrambeni sustav našeg društva protiv fanatizma", istaknuo je talijanski premijer.

Renzi je rekao da je uništenje Islamske države apsolutni prioritet, ali su za to potrebne strategije, a ne ad hoc rješenja.

Konferencija, kojoj su domaćini Italija i Institut za međunarodne političke studije (ISPI), okupila je više od 150 sudionika, među ostalima ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i šeficu europske diplomacije Federicu Mogherini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene