Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Rekli mu da se riješi noža koji je našao blizu mjesta ubojstva jer nemaju vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac Dave MacDonald bio je nemalo iznenađen kada je nakon pronađenog noža u blizini mjesta ubojstva Paula Gilligana to prijavio policiji, a oni mu rekli kako su prezaposleni da bi se sada time bavili.

Dave MacDonald ispričao je kako je očekivao da će policajci koji su tragali za oružjem ubojstva za nekoliko minuta biti pred njegovom kućom kada im javi da je pronašao nož u blizini mjesta ubojstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt

Ali na njegovo čuđenje, operator koji se javio na poziv rekao je kako je policija prezaposlena kako bi skupljala potencijalno važne tragove.

Dave je bio zapanjen kada mu je operator ostavio poruku: ‘Oprostite, ali nemamo vremena otići po nož, možete ga sami baciti.’

Tek je nakon poziva detektivima Daveu bilo obećano da će policija doći po nož.

‘Nisam mogao vjerovati stav operatera. Mislio sam bi da će s obzirom na učestala ubojstva policija odmah doći po potencijalni dokaz’, rekao je Dave.

Ovaj se incidet dogodio u utorak, samo dva dana nakon što je 31-godišnji stručnjak za borilačke vještine Paul Gilligan izboden na smrt ispred puba u Boltonu.

Iako je zbog njegovog ubojstva priveden tinejdžer, detektivi nisu pronašli oružje ubojstva.

‘Nož koji sam pronašao nalazio se u blizini mjesta ubojstva Paula Gilligana, pa sam zaključio da bi mogao biti oružje kojim je izboden. Nazvao sam policiju i dobio centralu. Operator je uzeo moje podatke i rekao da će mi se netko javiti. Kasnije sam dobio poruku kako policajci nemaju vremena doći po nož te da bi ga trebao sam baciti. Bio sam ljut. Odmah sam nazvao još neke policijske brojeve i ubrzo je po nož došao jedan detektiv. Bio je zahvalan i ispričao se za ono što se dogodilo', prepričao je Dave ovaj događaj.

Britanska policija došla je do izračuna prema kojima na dan ima najmanje 350 napada nožem na dan, a napad nožem događa se svake četiri minute.

Engleska i velška policija zaprimile su 22.151 prijavu zbog napada hladnim oružjem 2007. i 2008. godine, objavio je Home Office.

London, gdje je nožem od početka godine ubijena 21 osoba, grad je s najviše zaprimljenih prijava - čak 7049.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene