Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravilnosti u Italiji?

FOTO Dijaspora na referendumu: Pogledajte gužve u Mostaru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U BiH je do 16 sati glasovalo 3696 građana. Najviše ih je glasovalo u Mostaru, oko 2900.

Dok je u Hrvatskoj izlaznost na referendum o braku relativno niska, ispred hrvatskog konzulata u Mostaru cijelu nedjelju je gužva i redovi u kojima građani čekaju kako bi dali svoj glas.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Sandra Benčić, Možemo! Parlamentarni izbori 2024. Benčić: ''Bit ćemo brana tome da desnica uđe u Vladu''

U Mostaru je inače registrirano najviše birača u dijaspori, njih čak 4.878. U BiH se inače glasa još u Sarajevu i Banja Luci, a ukupan broj birača s pravom glasa u BiH je 5289.

Na referendumu o braku glasa i dijaspora

U dijaspori na referendumu o braku glasa 6875 građana, a nakon BiH najviše glasova o referendumu će doći iz Njemačke gdje pravo glasa ima 570 građana.

No, u dijaspori ne ide sve tako glatko. Iz Italije se javio naš čitatelj koji nije mogao glasati. Tvrdi da hrvatsko veleposlanstvo u Rimu nije zaprimilo službeni mail s podacima građana koji bi trebali glasati u Rimu.

'Službeni mail nije dobio podatke nekih od nas koji smo na vrijeme poslali mail s podacima potrebnim za sudjelovanje na referendumu izvan RH. Naši mailovi nisu zabilježili nikakvu pogrešku da druga strana nije dobila naše mailove, ali u veleposlanstvu kažu da mail nisu dobili i da može biti 'greška' na serveru u ministarstvu vanjskih poslova u RH. Tako nam je bio uskraćeno pravo glasanja zbog 'pogreške' Veleposlanstva i ministarstva', potužio se naš čitatelj iz Rima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene