Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijet za sebe

RAZOTKRIVENA SEKTA Tko se može ženiti odlučuje 12 staraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se muškarac želi oženiti, dobije popis pet, šest djevojaka tzv. uži izbor.

Bizarna sekta u kojoj je tinejdžerima zabranjeno razgovarati dok se ne vjenčaju, a tko će se s kime oženiti ne određuju oni sami već vijeće od 12 staraca, razotkriveno je u novom dokumentarnom filmu Gloriavale - Život i smrt.

Na novozelandskom Južnom otočju, području Haupirija, živi zatvorena zajednica od petstotinjak članova, no da postoje praktički se nije znalo sve dok njezin osnivač Neville Cooper nije 90-tih godina prošlog stoljeća završio u zatvoru zbog seksualnog napastovanja osoba starih između 12 i 19 godina.

Dokumentarac koji je emitirala novozelandska televizija prati mladi bračni par Paula Valora i Pearl Hope. Da se mogu vjenčati, odlučilo je vijeće od 12 staraca, piše Daily Mail.

'Oni imaju sve krvne veze članova naše zajednice pa kada im kažete da se želite oženiti, ponude vam pet, šest djevojaka s kojima nemate nikakve krvne dodire', kazao je Paul i dodao:
'To je ono što zovu - uži izbor.'

Pročitajte i ovo Mjesto na kojem su živjeli članovi kulta koji su se izgladnjivali do smrti - 1 strašno! FOTO Vođa kulta optužen za ubojstvo 191 djeteta, pronašli više od 400 leševa: Izgladnjivao ih do smrti da odu u raj Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina''

Njihova kći je u sekti: 'Prodaje svoje tijelo, a nas želi ubiti sjekirom i zapaliti'

Pearl je izjavila da bi voljela svakog muškarca za kojeg zna da joj ga je bog namijenio: 'To nije problem, lako je.'

Kontracepcija je u zajednici, koja doslovce živi prema Novom zavjetu, zabranjena pa svaki par ima 10 i više djece. Pearl i Paul za sada - dvoje. Svi su obučeni u plavo i pomalo podsjećaju na amiše.

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene