Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBE U PUNOM ZAMAHU

Likvidiran Putinov krvnik. Objavljena analiza o kraju rata, Medvedev bjesni: "Mrzim ih, učinit ću sve da nestanu"

Rat u Ukrajini traje već 104 dana. Direktor ruske svemirske agencije zaprijetio je tri istočnoeuropske države da bi ih Rusija mogla gađati balističkim raketama. Velika Britanija potvrdila je da će u novoj tranši vojne pomoći Ukrajini prvi put poslati višecijevne bacače raketa.

 

  • Na teritoriju Hersonske oblasti bit će održan referendum o ulasku regije u sastav Ruske Federacije
  • Ruski predsjednik Vladimir Putin ucjenjuje svijet sprečavanjem opskrbe hranom
  • Radi se na organizaciji misije u najvećoj nuklearnoj elektrani u Europi
  • Velika Britanija će u novoj tranši vojne pomoći Ukrajini prvi put poslati višecijevne bacače raketa
  • Direktor ruske svemirske agencije zaprijetio je tri istočnoeuropske države da bi ih Rusija mogla gađati balističkim raketama

Tijek događanja pratite iz minute u minutu:

15:35 15-godišnji Andrij Pokrasa je svojim dronom locirao kolonu ruskih vozila koja su napredovala prema Kijevu. Uz pomoć njegovih podataka kolona je uništena, a Andrij je postao heroj. Više o tome čitajte >>OVDJE

 

15:16 Kako bi doskočila sankcijama Rusija pribjegava rizičnim pretovarima nafte s broda na brod usred Atlantskog oceana kako bi dostavila svoju naftu do kupaca.

Prebacivanje nafte s broda na brod nije neoubičajeno, no jest odabrana lokacija. Pretovar se inače radi u zaštićenim vodama gdje je rizik od izlijevanja nafte znatno smanjen.

Aframaxov tanker 'Zhen I' iskrcao je svoj teret na supertanker 'Lauren II' na mjestu udaljenom oko 480 kilometara zapadno od portugalskog otoka Madeire, prema podacima o praćenju brodova koje je analizirao Bloomberg.

Transport je obavljen 26. i 27. svibnja.

14:53 Ruski ministar obrane Sergej Šojgu kazao je kako je Rusija zauzela 97 posto teritorija u regiji Luhansk.

Guverner Luhanska, Serhiy Haidai, priznao je da ruske snage kontroliraju industrijsku periferiju grada, ali za AP kazao i kako se borba nastavlja: "Najteže ulične bitke se nastavljaju, s različitim stupnjevima uspjeha. Situacija se stalno mijenja, ali Ukrajinci odbijaju napade".

14:42 Britanski premijer Boris Johnson na sastanku s ministrima rekao je da se ne smije stvarati pritisak na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da prihvati loš mirovni sporazum s Rusijom.

Nakon sastanka vlade rekao je da svijet mora izbjeći ratni ishod u kojemu će izgledati kako se Putinova neopravdana agresija isplatila.

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss najavila je da Velika Britanija priprema nove sankcije protiv Rusije.

14:30 Ukrajini bi trebalo oko šest mjeseci da razminira vodu oko svojih crnomorskih luka, čak i ako se ukine ruska blokada, rekao je prvi zamjenik ukrajinskog ministra agrarne politike i hrane Taras Visocki, prenosi The Guardian.

"Ako Rusija ne pristane na ukidanje blokade, Ukrajina će moći izvoziti najviše dva milijuna tona žitarica mjesečno", rekao je.

Prije rata Ukrajina je izvozila do šest milijuna tona žitarica mjesečno.

"Dosegnuli smo limit. Najveća količina koju možemo izvoziti je dva milijuna tona mjesečno", rekao je sudionicima konferencije Međunarodnog vijeća za žito.

14:00 Ruska državna Duma usvojila je u utorak dva zakona kojima se ukida jurisdikcija Europskog suda za ljudska prava nad Rusijom nakon što je Rusija za vrijeme rata s Ukrajinom navijestila da će napustiti taj sud.

Prvim zakonom koji je usvojio ruski parlament Rusija se uklanja iz nadležnosti suda, dok po drugom zakonu Rusija od 16. ožujka neće implementirati presude Europskog suda za ljudska prava.

13:55 Potpredsjednica ukrajinskog parlamenta Olena Kondratjuk boravi u utorak u posjetu Ljubljani, u kojoj je nakon razgovora s ministricom vanjskih poslova Tanjom Fajon govorila o važnosti europske perspektive za tu državu i zahvalila zemlji domaćinu na potpori koju joj pruža u vrijeme ruske agresije.

Za Ukrajinu bi dobivanje statusa zemlje kandidatkinje za članstvo u EU-u bila značajna pobjeda protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina i dokaz jedinstvene potpore zemalja članica, kazala je Kondratjuk nakon razgovora sa šeficom slovenske diplomacije Fajon.

Fajon je kazala da je svjesna koliko bi to Ukrajini u simboličnom smislu značilo. Prema njezinim riječima, Ukrajina treba jasnu europsku perspektivu, a Slovenija radi na tome da podrži ukrajinsku kandidaturu, no pritom je u konačnici ipak najvažnije ispunjavanje europskih kriterija i mjerila, a treba voditi računa i o senzibilitetu država zapadnog Balkana koje su već na putu prema EU-u.

13:32 Ruski ministar obrane Sergej Šojgu kazao je kako je Rusija zarobila ukupno 6489 ukrajinskih vojnika.

Šojgu je također rekao u utorak da su ruske vojne snage stvorile "potrebne preduvjete za potpunu reuspostavu željezničkog prometa između Rusije, Donbasa i Krima" i da su započeli dostavljati teret u ukrajinske gradove Mariupolj, Berdjansk i Herson" na 1200 kilometara novootvorenih željezničkih tračnica.

Stvaranje takozvanog "kopnenog koridora" između Rusije i krimskog poluotoka, koji je Rusija anektirala 2014. godine, bio je značajan dio ruske strategije od početka ofenzive.

13:25 Nakon što je otkazan posjet ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova Srbiji, srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković posjetit će Rusiju.

"Srbija je s velikim zadovoljstvom i očekivanjima prihvatila poziv Lavrova da Selaković posjeti Rusiju. Predsjednik je dao upute da se posjet organizira", rekao je Bocan-Harčenko. Više o tome čitajte >>OVDJE.

13:15 Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski rekao je na digitalnoj konferenciji Financial Timesa da je sretan što je Boris Johnson i dalje premijer Velike Britanije.

"Drago mi je da nismo izgubili vrlo važnog saveznika", rekao je, prenosi Sky News.

12:29 Ruski ministar obrane rekao je u utorak da su ukrajinske luke Berdjansk i Mariupolj, koje su zauzele ruske snage, razminirane i da su spremne za nastavak trgovine žitarica.

 

"Razminiravanje luke Mariupolj je završeno. Funkcionira normalno i primila je svoje prve teretne brodove", rekao je Sergej Šojgu.

Poljoprivredni izvoz iz južne Ukrajine blokiran je otkad je krajem veljače Rusija izvršila invaziju Ukrajine, što je dovelo do porasta cijena žitarica.

Ukrajina je optužila Rusiju za krađu vitalnih zaliha žitarica - tvrdnje koje je američki državni tajnik Antony Blinken nazvao "pouzdanima" - dok Moskva kaže da se za situaciju mogu kriviti zapadne sankcije, zbog čega bi moglo doći do globalne prehrambene krize.

Ujedinjeni narodi rade na planovima s Moskvom i Kijevom kako ponovno pokrenuti izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, dok postoji mogućnost da će Turska omogućiti pomorsku pratnju kako bi osigurala prolaz kroz Crno more.

 

12:12 Ukrajina je u svibnju izvezla 1743 milijuna tona žitarica, uljarica i biljnih ulja, čak 80 posto više nego u travnju, ali još uvijek znatno manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, objavilo je u utorak ministarstvo poljoprivrede.

U pošiljkama je dominirao kukuruz s izvezenih 959 tisuća tona, dok je suncokretova ulja izvezeno 202.650 tona.

Usporedbe radi, Ukrajina je u prošlogodišnjem svibnju izvezla 2,245 milijuna tona kukuruza i 501.800 tona suncokretova ulja.

U aktualnoj sezoni 2021./2022., koja završava krajem mjeseca, Ukrajina je dosad izvezla 47,2 milijuna tona žitarica, uključujući i 148.000 tona izvezenih u prvih pet dana lipnja.

Pošiljke uključuju 18,578 milijuna tona pšenice, 22,4 milijuna tona kukuruza i 5,7 milijuna tona ječma. U lipnju je dominirao izvoz kukuruza.

Do ruske invazije Ukrajina je izvozila do šest milijuna tona žitarica mjesečno, a u proteklim mjesecima izvoz je pao na oko milijun tona.

Većinu poljoprivrednih dobara izvozili su preko morskih luka, koje su sada blokirane zbog ruske invazije, a izvoz je preusmjeren na željeznicu, preko granica na zapadu, i na male luke na Dunavu.

11:45 Ukrajina je objavila posljednje podatke u ruskim gubicima u ratu. Kažu da su od početka invazije u veljači Rusi izgubili 31.000 vojnika.

 

 

10:55 Reuters kratko javlja kako su vojne snage u Bjelorusiji počele izvoditi vježbe spremnosti za borbu.

10:25 Izgleda da ne popuštaju borbe na istoku Ukrajine u Sjeverodonecku i Lisičansku - koji su, kako je rekao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, postali "mrtvi gradovi", javlja u utorak BBC.

Borbe za Sjeverodoneck "u punom su zamahu", napisao je regionalni guverner Serhij Hajdaj na aplikaciji za razmjenu poruka Telegramu. Dodao je da je još nekoliko ljudi ranjeno u Lisičansku nakon što su ruske snage pogodile tržnicu i školu.

U jutarnjem izvješću ukrajinskih oružanih snaga potvrđuje se da traju borbe u tom području.

Tvrdi se da su ruski "glavni napori" usredotočeni na Sjeverodoneck - gdje Ukrajinci nanose gubitke neprijatelju - i na obližnji Bahmut, gdje je pokrenut još jedan protunapad.

U izvješću se dodaje da je dan prije odbijeno deset napada širom istočne regije Donbasa.

BBC nije mogao provjeriti ta izvješća.

10:14 Rusija je stavila još 61 američkog dužnosnika i vodećih obrambenih i medijskih rukovoditelja na svoju "stop listu", zabranivši im ulazak u zemlju, priopćilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo vanjskih poslova, prenosi CNN.

Na popisu su čelnici vodećih obrambenih tvrtki, medijskih platformi, rejting agencija i tvrtki za izgradnju zrakoplova i brodova, kao i pojedini dužnosnici američkog Državnog tajništva.

Sankcije su odgovor na "sve veće američke sankcije protiv ruskih političkih i javnih osoba, kao i predstavnika domaćih poduzeća", kaže rusko ministarstvo.

Američki dužnosnici koji su na popisu su ministrica financija Janet Yellen, trgovinska predstavnica Katherine Tai i šef Ureda za koordinaciju sankcija James O’Brien.

Hersonska oblast održat će referendum o ulasku u Rusku Federaciju

9:48 Na teritoriju Hersonske oblasti bit će održan referendum o ulasku regije u sastav Ruske Federacije, rekao je novinarima Kiril Stremousov, zamjenik načelnika vojno-civilne administracije regije.

"Ostali smo bez zakonodavne vlasti, pa smo napravili javno vijeće koje predstavlja predstavnike naroda i ono će već donijeti neke međuodluke. Mislim da će to najvjerojatnije biti referendum, koji će biti održan na teritoriju Hersonske oblasti o samoopredjeljenju Hersonske oblasti. Sljedeća faza će biti izbori koje ćemo održati izravno na teritoriju oslobođene Hersonske oblasti. I tamo ćemo nastaviti raditi zakonodavno", rekao je Stremousov.

On je napomenuo da će izbor napraviti stanovnici regije. Upitan kada bi takav referendum mogao biti održan, Stremousov je istaknuo da predstoji još mnogo posla, pišu RIA Novosti.

9:46 Reuters javlja kako su tijela nekih boraca bojne Azov iz Mariupolja vraćena obiteljima. Borci su tjednima držali uporište u čeličani Azovstal i tek su u svibnju Rusi preuzeli kontrolu nad lučkim gradom.

Ukrajinske snage koje su branile Mariupolj tjednima su se skrivale u čeličani Azovstal dok su ruske snage pokušavale zauzeti lučki grad. Ukrajinski vojnici predali su se u svibnju i privele su ih ruske snage.

Nema puno informacija o sudbini oko 2000 branitelja Azovstala. Kijev traži razmjenu zarobljenika, ali dio ruskih zastupnika želi da se nekim ukrajinskim vojnicima sudi.

Nije odmah bilo jasno koliko je tijela stiglo u Kijev u ovoj prvoj predaji. Izgleda da su predani u sklopu razmjene 160 tijela između Rusije i Ukrajine koju je prošli tjedan najavilo ukrajinsko ministarstvo za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija.

"Važno je napomenuti da su trećina njih (predanih tijela) bili borci Azova, a razjašnjava se pripadnost ostalih boraca različitim postrojbama", priopćile su obitelji u ponedjeljak navečer.

Rusija smatra pukovniju Azov, koja je predvodila obranu čeličane u Mariupolju, "nacističkom" radikalno desnom milicijom.

Ukrajina to poriče i tvrdi da je postrojba reformirana i integrirana u njezine oružane snage te da je izvan politike.

Dmitrij Medvedev Razrušena čeličana Azovstal (Foto: Reuters)

9:42 Dmitrij Medvedev, dugogodišnji saveznik ruskog čelnika Vladimita Putina i trenutačno zamjenik šefa Vijeća sigurnosti Rusije, nije birao riječi kada je jutros pisao poruku na Telegramu.

"Često me pitaju zašto su moje objave na Telegramu tako grube. Odgovor je zato što ih mrzim. Oni su gadovi i štreberi. Rusiji žele smrt. Dok sam živ, učinit ću sve da nestanu", napisao je, prenosi The Guardian.

9:33 Zloglasni ruski plaćenik, za kojeg se vjeruje da je odigrao ključnu ulogu u masovnom strijeljanju ukrajinskih ratnih zarobljenika i pogubljenjima civila u regiji Donbas, navodno je ubijen.

44-godišnjeg Vladimira Andonova, kojeg su nazivali i Egzekutor zbog njegove brutalnosti u prethodnim ratovima u Siriji i Libiji, ubio je, prema nepotvrđenim informacijama, ukrajinski snajperist u Harkivu.

"U Ukrajini se doznalo za smrt Vladimira Andonova, poznatijeg kao Vaha. Umro je sinoć tijekom izviđanja područja zajedno sa svojim prijateljem", objavio je ruski Moskovsky Komsomolets, a prenosi Sky News.

Kako bi mogao završiti rat?

9:20 Pet je mogućih scenarija kako bi mogao završiti rat u Ukrajini, piše BBC.

1. Rat iscrpljivanja

Rat bi se mogao nastaviti još mjesecima, ako ne i godinama, a ruske i ukrajinske snage mogle bi se nastaviti iscrpljivati unedogled.

Prednost bi se mogla mijenjati iz dana u dan u korist obje strane od kojih ni jedna ne želi odustati.

"Malo je izgleda za operativnu ili stratešku pobjedu bilo koje strane u kratkom roku. Niti jedna zaraćena strana nije pokazala sposobnost zadati strateški odlučujući udarac", kazao je Mick Ryan, umirovljeni australski general i vojni znanstvenik.

2. Putin bi mogao objaviti prekid vatre

Šef ruske države mogao bi iznenaditi Zapad i proglasiti prekid vatre. Putin bi mogao prihvatiti dosadašnje teritorijalne dobite i proglasiti "pobjedu".

Mogao bi tvrditi da je "specijalna vojna operacija završena" jer su njegove trupe uspostavile kopneni koridor prema Krimu i jer su separatisti u Donbasu koje podržava Rusija zaštićeni.

"Ovo je trik koji bi Rusija mogla upotrijebiti u bilo kojem trenutku, ako želi iskoristiti europski pritisak na Ukrajinu da se preda i odrekne teritorija u zamjenu za idejni mir", kaže Keir Giles, stručnjak za Rusiju u istraživačkom centru Chatham House.

No, to vjerojatno ne bi prekinulo borbe jer bi se tome usprotivili SAD, Ujedinjeno kraljevstvo i veći dio istočne Europe.

3. Zastoj na bojnom polju

Ukrajina i Rusija mogle bi zaključiti da ne mogu više ništa postići na bojnom polju i krenuti u pregovore za političko rješenje.

Američki predsjednik Joe Biden otvoreno priznaje da je američki cilj da Ukrajina bude “u najjačoj mogućoj poziciji za pregovaračkim stolom”.

No, moguće je da zastoja na bojnom polju ne bude nekoliko mjeseci i bilo kakvo političko rješenje bilo bi teško održivo, a mirovni sporazum možda neće izdržati i mogle bi ga pratiti nove borbe.

Pročitajte i ovo Wendy Sherman, Cho Hyun-dong UZ POMOĆ SAVEZNIKA SAD upozorio Sjevernu Koreju: ''Jasno ćemo odgovoriti bude li nuklearnog pokusa''

4. Pobjeda Ukrajine

Može li Ukrajina, protivno izgledima, pobijediti u ovom ratu? Mogu li ukrajinske trupe natjerati ruske trupe da se povuku tamo gdje su bile prije invazije?

"Ukrajina će definitivno pobijediti u ovom ratu", rekao je ovaj tjedan predsjednik zemlje Volodimir Zelenski za nizozemsku TV.

Što ako Rusija ne uspije zauzeti cijeli Donbas te pretrpi još teže gubitke? Zapadne sankcije čine ruski pohod sve težim, a Ukrajina kreće u protunapad koristeći nove dalekometne rakete, oslobađa teritorij i prekida ruske opskrbne linije. Ukrajinska vojska prolazi transformaciju iz defenzive u ofenzivnu silu.

5. Ruska pobjeda

Zapadni dužnosnici naglašavaju da Rusija, unatoč početnim zastojima, još uvijek planira zauzeti glavni grad Kijev i pokoriti veliki dio Ukrajine.

"Ti maksimalistički ciljevi ostaju na mjestu", rekao je jedan dužnosnik.

Rusija bi mogla kapitalizirati svoje dobitke u Donbasu, oslobađajući snage za upotrebu negdje drugdje, a možda bi ponovno mogla krenuti i u napad na Kijev.

Broj ruskih snaga dolazi do izražaja, a sam predsjednik Zelenski je priznao da svaki dan umire oko 100 ukrajinskih vojnika, a oko 500 ih bude ranjeno. Veliki gubici mogli bi dovesti do podjele javnog mnijenja u Ukrajini - neki se žele nastaviti boriti, a drugi žele pregovarati.

9:00 Američki vojni stručnjak i povjesničar Phillips O’Brien uvjeren je da bi Putin u idućih nekoliko dana mogao predložiti prekid vatre.

"Zbog velikih gubitaka ljudstva i ratnog materijala oni jednostavno nemaju priliku da brzo napreduju. Čak i ako bi Rusi uspjeli probiti rupu u obrambenim linijama, ne bi to mogli iskoristiti da dobiju prednost", rekao je O’Brien.

Kaže da se smanjuje borbena aktivnost u Ukrajini s jedne strane, a s druge strane jača bijes u Kremlju.

"Ruske trupe ne mogu još dugo sudjelovati u ratu", rekao je.

"Čim Putin proglasi pobjedu u Donbasu, Moskva će održati lažne referendume kako bi stanovnici mogli izraziti 'želju' da se pridruže Ruskoj Federaciji", navodi vojni stručnjak i ističe da Kijev u ovim okolnostima neće pristati na prekid vatre, prenosi Hellas postsen.

"Sve dok Kijev osjeća da ima pomoć koju želi, vrlo je malo vjerojatno da će se zadovoljiti prekidom vatre koji predlaže Rusija, osobito jer bi tako izgubili 20 posto svog teritorija", zaključio je O’Brien.

8:25 Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel optužio je Rusiju da koristi zalihe hrane kao "tajno oružje protiv zemalja u razvoju" i okrivio Kremlj za nadolazeću globalnu krizu s hranom, što je potaknulo moskovskog veleposlanika u UN-u da napusti sjednicu Vijeća sigurnosti.

Michel se obratio ruskom veleposlaniku Vasiliju Nebenziji izravno na sastanku vijeća u ponedjeljak, rekavši da je prije nekoliko tjedana vidio milijune tona žitarica i pšenice zaglavljene u kontejnerima i brodovima u luci u Odesi "zbog ruskih ratnih brodova koji im priječe put u Crnom moru", prenosi The Guardian.

 

 

8:20 Britansko ministarstvo obrane objavilo je da su ukrajinske snage uspjele povratiti dijelove Severodonjecka, iako ruska vojska vjerojatno još uvijek drži istočni dio grada.

"Rusija je do svibnja ostvarila napredak na južnoj osi Popasne, ali je njezin napredak u tom području zastao tijekom prošlog tjedna. Izvješća o jakom granatiranju u blizini Izjuma sugeriraju da se Rusija sprema poduzeti nove napore na sjevernoj osi.

Rusija će gotovo sigurno morati postići proboj na barem jednoj od ovih osi kako bi postigla uspjeh na operativnoj razini i napredak prema svom političkom cilju kontrole cijele Donjecke oblasti", piše u izvještaju.

 

8:08 Predsjednici Latvije i Litve iskoristili su posjet njemačkog kancelara Olafa Scholza, koji dolazi u utorak u Vilnius, da pozovu na jaču vojnu prisutnost NATO-a u baltičkim zemljama s obzirom na rusku invaziju na Ukrajinu.

Budući da bi se na samitu NATO-a u Madridu potkraj lipnja trebalo odlučiti hoće li se broj vojnika na istočnom krilu trebati povećati s obzirom na promjenu sigurnosne situacije u Europi, litavski predsjednik Gitanas Nauseda i latvijski predsjednik Egils Levits pozvali su vojni savez da rasporedi više vojnika u regiji.

"NATO samit u Madridu mora biti samit odluka", rekao je Nauseda za dpa uoči Scholzova jednodnevna posjeta te dodao da se Litva nada na samitu postići dogovor sa saveznicima o prelasku "s odvraćanja na obranu, s bojne na brigadu, sa zračnog nadzora na protuzračnu obranu", istaknuo je.

6:50 Američki sud je dopustio zapljenu dva zrakoplova koja su u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča, navodeći kao razlog kršenje zabrane izvoza te američke sankcije prema Rusiji, obznanilo je američko Ministarstvo pravosuđa.

Zrakoplovi su tipa Boenig 787-9 i Gulfstream G650ER, a vrijednost im se procjenjuje na više od 410 milijuna američkih dolara. Američki sud optužuje da su oba zrakoplova u ožujku uvezeni u Rusiju iz trećih zemalja. Boeing se trenutačno nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Gulfstream je u Rusiji.  Američke vlasti su zatražile i novčano kažnjavanje vlasnika u visini dvostrukog iznosa vrijednosti zrakoplova.

6:35 Ukrajinske i ruske snage bore se ulicu po ulicu za kontrolu nad industrijskim gradom Sjeverodoneckom, u ključnoj bitci ofenzive Kremlja u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas.

Ukrajinski branitelji su tijekom vikenda odbacili Ruse za koje se činilo da su blizu pobjede u Sjeverodonecku. "Ali sada se situacija za nas opet malo pogoršala", rekao je guverner Luhanska Serhij Gaidai za državnu televiziju.

6:20 U potezu koordiniranom sa SAD-om, Velika Britanija je rekla da će opskrbiti Ukrajinu višestrukim raketnim sustavima koji mogu pogoditi ciljeve udaljene do 80 kilometar, osiguravajući precizniju vatrenu moć dugog dometa potrebnu za dosezanje položaja ruske artiljerije, koja je ključna komponenta borbenih planova Moskve.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da će Moskva odgovoriti na zapadne isporuke oružja dugog dometa Ukrajini potiskivanjem ukrajinskih snaga dalje od ruske granice.

Što se događalo ranije tijekom prethodnoga dana možete pogledati >> OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene