Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi za jednog

Rasplakao se kada je saznao: Suradnici donirali prekovremene kako bi se otac brinuo za bolesnog sina

Otac i sin / Ilustracija (Foto: Thinkstoc)
Otac i sin / Ilustracija (Foto: Thinkstoc) Foto: Thinkstoc
Zaposlenici njemačke tvrtke donirali su gotovo 3.300 sati prekovremenog rada kako bi se njihov kolega mogao brinuti o svojem sinu koji ima leukemiju. Samostalni otac Andreas Graff gotovo godinu dana nije došao na posao u tvrtki u kojoj radi na pokretnoj traci. Nakon što je njegov četiri godine star sin obolio od raka, 700 se Graffovih kolega odazvalo na poziv menadžera, te su donirali svoje vrijeme.

Andreas Graff je u siječnju 2017., čim je saznao da njegov sin Julius boluje od leukemije, uzeo godišnji odmor. Nije znao kako će se pripremiti za dugotrajan ostanak u bolnici te se bojao da će ostati bez posla.

Pročitajte i ovo Je li akcija za tatu Roberta Matalina zapravo obmana (Foto: Provjereno) - 5 Podignuta optužnica VIDEO Cijela Hrvatska skupljala donacije za njegovo liječenje, mnogo novca dao Ćorluka: Par sve prevario - kupio Golfa sedmicu Silvio Berlusconi Na intenzivnoj je njezi Liječnici Silvija Berlusconija otkrili detalje o njegovu stanju, ministar vanjskih poslova poručio: "Nadamo se da će se lav uskoro vratiti"

Međutim, izvještava BBC, u pomoć je uskočila menadžerica ljudskih resursa u njegovo tvrtki, Pia Meier, koja je pozvala radnike na dobrovoljno darivanje prekovremenih sati.

"Reakcija naših zaposlenika bila je nevjerojatna", rekla je. Samo nekoliko tjedana nakon poziva, sakupljeno je 3.264,5 sati rada. "Svi su donirali", dodala je.

Iznenađen velikodušnošću svojih kolega, koji uključuju pripravnike koji ga nisu ni upoznali, Graff je zaplakao od sreće zbog pomisli da ima godinu dana za brigu o vlastitom sinu. Međutim, nakon devet mjeseci provedenih u bolnici, obitelj Graff doživjela je još jednu tragediju, smrt Juliusove majke, koja je preminula zbog bolesti srca.

Julius, koji će krajem veljače napuniti pet godina, je trenutačno na kućnoj njezi. Njegov otac kaže da je Julius pun energije te da se nada skorom odlasku u vrtić. Istovremeno, gospodin Graff planira se polako vraćati na posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene