Otac i sin / Ilustracija (Foto: Thinkstoc)
Otac i sin / Ilustracija (Foto: Thinkstoc) Foto: Thinkstoc

Zaposlenici njemačke tvrtke donirali su gotovo 3.300 sati prekovremenog rada kako bi se njihov kolega mogao brinuti o svojem sinu koji ima leukemiju. Samostalni otac Andreas Graff gotovo godinu dana nije došao na posao u tvrtki u kojoj radi na pokretnoj traci. Nakon što je njegov četiri godine star sin obolio od raka, 700 se Graffovih kolega odazvalo na poziv menadžera, te su donirali svoje vrijeme.


Andreas Graff je u siječnju 2017., čim je saznao da njegov sin Julius boluje od leukemije, uzeo godišnji odmor. Nije znao kako će se pripremiti za dugotrajan ostanak u bolnici te se bojao da će ostati bez posla.

Vezani članci Roditelji Mile Rončević (Foto: Pixsell,Marko Lukunić) Za liječenje malene Mile prikupljeno više od 28 milijuna kuna. Otac poručio: "Hvala svima, nemojte više uplaćivati" Slike male Mile iz privatnog obiteljskog albuma (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U liječenje malene Mile uključio se tim vrhunskih stručnjaka. Zaklada Nora Šitum objavila koliko je novca skupljeno kod njih

Međutim, izvještava BBC, u pomoć je uskočila menadžerica ljudskih resursa u njegovo tvrtki, Pia Meier, koja je pozvala radnike na dobrovoljno darivanje prekovremenih sati.

"Reakcija naših zaposlenika bila je nevjerojatna", rekla je. Samo nekoliko tjedana nakon poziva, sakupljeno je 3.264,5 sati rada. "Svi su donirali", dodala je.

Iznenađen velikodušnošću svojih kolega, koji uključuju pripravnike koji ga nisu ni upoznali, Graff je zaplakao od sreće zbog pomisli da ima godinu dana za brigu o vlastitom sinu. Međutim, nakon devet mjeseci provedenih u bolnici, obitelj Graff doživjela je još jednu tragediju, smrt Juliusove majke, koja je preminula zbog bolesti srca.

Julius, koji će krajem veljače napuniti pet godina, je trenutačno na kućnoj njezi. Njegov otac kaže da je Julius pun energije te da se nada skorom odlasku u vrtić. Istovremeno, gospodin Graff planira se polako vraćati na posao.