Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rasim Delić do suđenja ostaje u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik Armije BiH umirovljeni general Rasim Delić, kojega je nedavno Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) pustio na privremenu slobodu, ipak će ostati u BiH do početka suđenja 11. siječnja, ali uz pooštrene mjere nadzora, unatoč zahtjevu tužiteljstva da ga se hitno vrati u Haški pritvor.

Tužiteljstvo je tražilo da se Deliću ukine mjera boravka na slobodi do početka suđenja zbog sastanka s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem što je protumačeno kao kršenje pravila Haškoga suda.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Odluku o ostanku Delića u BiH do početka suđenja donio je sudac Wolfgang Schomburg, objavio je ICTY.

Kako je u srijedu navečer javila Televizija Federacije BiH (FTV),
sudac je uvažio dodatna jamstva Vlade Federacije BiH u vezi generala Delića.

Delić ostaje u BiH uz pooštrene mjere nadzora kretanja, odnosno u kućnom pritvoru, a izlazak će mu biti dozvoljen samo u slučaju liječenja ili neke druge prijeke potrebe, javio je isti izvor. 

General Delić se suočio s prijetnjom ukidanja privremene slobode nakon što se prošloga tjedna sastao sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i pri tomu s njim razgovarao o sudskom procesu koji je u tijeku u Den Haagu.

Hšako tužiteljstvo je upozorilo da je susretom sa Silajdžićem Delić prekršio pravilo o privremenom puštanju na slobodu, te je zatražilo njegov hitan povratak u haški pritvor.

Delić je optužen za zločine što su ih tijekom rata u BiH nad Hrvatima i Srbima počinili mudžahedini koji su se borili u sastavu Armije BiH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene