Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radmanović: Tužakanje Hrvatske ne bi odvelo nikamo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović izjavio je kako se protivi mogućem podnošenju tužbe njegove zemlje protiv Hrvatske zbog gradnje mosta za Pelješac.

"Mislim da je prerano za tužakanje po sudu jer ne vidim kuda će nas to odvesti", izjavio je Radmanović kako ga u četvrtak citira "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čelništvo BiH na Pantovčaku Predstavnik Srba: 'Hrvati nisu ravnopravni u BiH' Slika nije dostupna Otvorena pitanja Prijateljski razgovori na Pantovčaku

Srpski član Predsjedništva BiH ističe kako njegova zemlja ne može i ne treba Hrvatskoj zabraniti da spoji svoj teritorij te da treba tragati za rješenjem koje je obostrano prihvatljivo a pri tom osigurati zaštitu interesa BiH, uključujući tu pitanje razgraničenja, teritorija, plovnog puta.

"Ishitreni potezi s bilo koje strane ne doprinose ničemu", kazao je Radmanović.

Mogućnost podnošenja tužbe protiv Hrvatske zbog gradnje mosta za Pelješac pred nekim od međunarodnih sudova ranije su najavili hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdžić.

Takvo stajalište obrazložili su konstatacijom kako Hrvatska ne može graditi pelješki most bez suglasnosti BiH a nju ne može dobiti sve dok se ne riješi pitanje granične crte u Neumskom zaljevu.

Vlasti BiH traže da pri utvrđivanju granične crte Hrvatska prihvati da su otočići Veliki i Mali Školj te vrh poluotoka Klek sastavni dio bosanskohercegovačkog državnog teritorija.

Hrvatska vlada tvrdi pak kako postoje nedvojbeni dokazi da su to povijesno i katastarski dijelovi teritorija Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene