Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radikalni jemenski imam

Radikalni imam: Džihad protiv Amerike moja je dužnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radikalni imam Anvar al-Avlaki, američki državljanin s utočištem u Jemenu, poziva američke muslimane na džihad.

Radikalni jemenski imam Anvar al-Avlaki pozvao je u audioporuci američke muslimane na pobunu protiv vlade koja 'ratuje protiv islama i muslimana'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mr. Marlboro' SAHARSKI GOSPODAR RATA Jedan od najpoznatijih ratnih vladara Slika nije dostupna Vodila dvostruki život Kako je Soraya prevarom spriječila vlastitog dečka da ode u Islamsku državu

'Muslimanima u Sjedinjenim Državama želim poručiti: kako možete biti lojalni vladi koja ratuje protiv islama i muslimana?', rekao je imam u poruci čije su dijelove u četvrtak objavili američki Centar za praćenje islamističkih stranica SITE i postaja CNN.

Optužuje Baracka Obamu za kršenje obećanja

'Kako vam savijest dopušta da u miru živite s nacijom koja je odgovorna za tiraniju i zločine počinjene nad vašom braćom i sestrama?', zapitao se Avlaki koji posjeduje i američko državljanstvo, a utočište je pronašao u pokrajini Šabvi, na istoku Jemena. 'Došao sam do zaključka da je džihad protiv Amerike moja dužnost, kao i za svakog muslimana koji je za to sposoban', dodao je.

Al-Avlaki je usto optužio administraciju Baracka Obame da je 'obećao jasnoću, ali nije bio vjeran svojim obećanjima'. Imam za kojega se sumnja da je povezan s ogrankom al Kaide na arapskom poluotoku (Akpa), postao je poznat nakon razmjene elektroničke pošte s američkim časnikom Nidalom Hasanom koji je u studenome 2009. pucao na vojnike u Fort Hoodu, u Teksasu, ubivši 13 osoba. Poslije je kazao da odobrava taj napad. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene