Obavijesti Pretražite Navigacija

Radikali najpopularniji i u Vojvodini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveću podršku među biračima u Vojvodini ima Srpska radikalna stranka (SRS), ali je najpopularniji političar predsjednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić.

SRS u Vojvodini trenutačno podržava 34,6 posto građana, a
Demokratsku stranku 29,4 posto. Treća stranka po popularnosti je Demokratska stranka Srbije, premijera Vojislava Koštunice, a slijede Savez vojvođanskih Mađara, pa Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijalistička partija Srbije, te G17 plus i Liberalno-demokratska partija, objavio je u petak list "Dnevnik" pozivajući se na istraživanje javnog mnijenja Vojvodine agencije "Media Gallup".

Pročitajte i ovo Vilim Ribić Nema odmora Sindikalnu karijeru zamijenio onom političkom: Ribić se učlanio u stranku Slika nije dostupna 'Neka se gleda na Mesića' Hrvatska stranka u Vojvodini pozvala Tadića da podnese ostavku

Kada je u pitanju podrška Borisu Tadiću, za njega bi glasovalo 38 posto birača, što je uvjerljiva prednost u odnosu na drugog po popularnosti, radikala Tomislava Nikolića. Anketa je pokazala i da je Tadićev rejting u Vojvodini, dva ili tri mjeseca uoči predsjedničkih izbora, u stalnom porastu, navodi "Dnevnik".

Istraživanjem je utvrđeno da je Vojvodina izrazito proeuropski
orijentirana, jer tri četvrtine građana pokrajine podržava ulazak
Srbije u Europsku uniju, dok je samo 15 posto njih protiv
eurointegracija.

Trećina ispitanika procjenjuje i da će se to dogoditi za deset
godina, dok 22 posto Vojvođana ima optimističniju prognozu, vjerujući da će se Srbija u EU naći za pet godina.

Ispitujući očekivanja građana, agencija je utvrdila da je u
posljednjih godinu dana znatno porastao broj građana s pozitivnim očekivanjima, kao i da raste broj onih koji svoju materijalnu situaciju doživljavaju kao podnošljivu, kako se izjasnila polovina ispitanika.

Najveći broj ispitanika smatra da u Vojvodini postoji vjerska
tolerancija, te da "pripadnici svih vjeroispovijesti trebaju slobodno prakticirati svoju vjeru", zaključuje se u istraživanju provedenom početkom listopada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene