Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srpska radikalna stranka (SRS), Demokratska stranka (DS) i Demokratska stranka Srbije ( DSS) vodeće su političke stranke u Srbiji, pokazalo je najnovije istraživanje beogradske agencije Strategic marketing provedeno od 21. do 24. srpnja, objavljuju beogradski elektronički mediji.


SRS ima potporu 36 posto birača koji su sigurni da će izaći na izbore i znaju za koga će glasovati. Isti postotak opredijeljenih birača SRS je imala i u istraživanju mjesec dana prije.

Vezani članci Izbori u MOST-u - 5 MOST bira novo vodstvo stranke elektorničkim putem, uveli su i dvije nove funkcije Darko Milinović osnovao stranku LiPO - 2 Službeno formirana stranka LiPO, Milinović poručio: ''Postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra''

Rejting DS-a, predsjednika Srbije Borisa Tadića, u protekla tri
mjeseca je u blagom porastu i za tu stranku bi se izjasnilo 31 posto. 

DSS, premijera Vojislava Koštunice, u srpnju je imala podršku 11 posto opredijeljenih birača, što je ispod prosjeka te stranke u
proteklih nekoliko mjeseci.

Predsjednik Srbije Boris Tadić najpopularniji je političar u Srbiji
i jedini ima više pozitivnih nego negativnih bodova. Slijede
dužnosnici radikala Tomislav Nikolić Aleksandar Vučić, dok su iza njih ministar kapitalnih investicija Velimir Ilić, srbijanski premijer Vojislav Koštunica i ministar financija Mlađan Dinkić.

Istraživanje je pokazalo da se u Srbiji smanjuje broj birača koji
znaju za koga će glasovati. U srpnju je 39 posto od ukupnog broja upisanih birača znalo da će sigurno izaći na izbore i za koga će glasovati. Mjesec dana prije broj takvih birača je prelazio 40 posto.