Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radikali i dalje imaju najveću podršku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska radikalna stranka (SRS), Demokratska stranka (DS) i Demokratska stranka Srbije ( DSS) vodeće su političke stranke u Srbiji, pokazalo je najnovije istraživanje beogradske agencije Strategic marketing provedeno od 21. do 24. srpnja, objavljuju beogradski elektronički mediji.

SRS ima potporu 36 posto birača koji su sigurni da će izaći na izbore i znaju za koga će glasovati. Isti postotak opredijeljenih birača SRS je imala i u istraživanju mjesec dana prije.

Pročitajte i ovo sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika Prosvjed protiv AfD-a u Njemačkoj - 2 Ekstremisti izazvali buru Proključalo u moćnoj europskoj zemlji, kancelar poslao upozorenje: "Moramo se suprotstaviti tim fanaticima"

Rejting DS-a, predsjednika Srbije Borisa Tadića, u protekla tri
mjeseca je u blagom porastu i za tu stranku bi se izjasnilo 31 posto. 

DSS, premijera Vojislava Koštunice, u srpnju je imala podršku 11 posto opredijeljenih birača, što je ispod prosjeka te stranke u
proteklih nekoliko mjeseci.

Predsjednik Srbije Boris Tadić najpopularniji je političar u Srbiji
i jedini ima više pozitivnih nego negativnih bodova. Slijede
dužnosnici radikala Tomislav Nikolić Aleksandar Vučić, dok su iza njih ministar kapitalnih investicija Velimir Ilić, srbijanski premijer Vojislav Koštunica i ministar financija Mlađan Dinkić.

Istraživanje je pokazalo da se u Srbiji smanjuje broj birača koji
znaju za koga će glasovati. U srpnju je 39 posto od ukupnog broja upisanih birača znalo da će sigurno izaći na izbore i za koga će glasovati. Mjesec dana prije broj takvih birača je prelazio 40 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene