Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio zadovoljstvo

Putinu 'ugodno' raditi s kolegicom Timošenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin izrazio je zadovoljstvo time kako se razvijaju odnosi između ruske i ukrajinske vlade i rekao je da mu je 'ugodno' raditi s ukrajinskom kolegicom Julijom Timošenko, prenose ruski mediji.

'Nama je ugodno raditi s vladom (premijerke) Timošenko. Za vrijeme naše suradnje odnosi između Rusije i Ukrajine postali su stabilniji i učvrstili su se', rekao je Putin nakon razgovora s Timošenko u četvrtak kasno navečer u Jalti. 'Mi smo se uvijek uspjeli dogovoriti i unatoč svim poteškoćama poštovali smo sve naše obveze', kazao je ruski predsjednik. Putin i Timošenko sastali su se na Krimu kako bi razgovarali o energentima i drugim bilateralanim pitanjima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti"

Rusija je pristala smanjiti količinu plina koji će Kijev od nje kupovati bez plaćanja penala i pristala je na odluku Kijeva da poveća pristojbe za tranzit ruskog plina u Europu preko Ukrajine za 60 posto od iduće godine. 'Gazprom i Naftogaz dogovorili su se o novim količinama', rekao je Putin, misleći pritom na rusku i na ukrajinsku naftnu tvrtku. 'Cijena prijevoza porast će oko 60 posto', kazao je. 'Iskreno se nadam da će biti provedeni svi sporazumi koji su ranije postignuti', rekao je Putin. 'Bit će lijepo dočekati Novu godinu bez katastrofa'. Timošenko je izjavila da će Ukrajina 'vrlo pažljivo i precizno' ispunjavati svoje obveze glede tranzita ruskog plina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene