Obavijesti Video Pretražite Navigacija
leteći kremlj

Iz njega će vladati u slučaju nuklearnog rata: Putinov avion "Sudnji dan" viđen iznad Moskve

Pripreme za Dan pobjede u Moskvi
Pripreme za Dan pobjede u Moskvi Foto: afp
Divovski zrakoplov koji Putinu omogućuje da vlada Rusijom i u slučaju nuklearnog rata viđen je kako leti u blizini Moskve. Navodno je samo riječ o pripremi za paradu u povodu Dana pobjede. "Doomsday" je na paradi posljednji put sudjelovao 2010. godine.

Poseban zrakoplov Vladimira Putina "Doomsday", koji mu omogućuje da nastavi vladati Rusijom "iz zraka" u slučaju nuklearnog rata, viđen je kako leti u blizini Moskve, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin (Foto: AFP) 69. DAN RATA Putin potpisao novu naredbu: Popisao zemlje i organizacije s kojima Rusija neće poslovati

Pročitajte i ovo Papa Franjo Razgovarao s patrijarhom Papa Franjo otkrio da je tražio susret s Putinom te što ga je neugodno iznenadilo

Avion "Il-80 Maxdome" viđen je u nekoliko navrata u niskom letu iznad predgrađa Moskve, a službena Rusija tvrdi kako se radi tek o vježbi za prelet na paradi u povodu Dana pobjede, koja će na Crvenom trgu u Moskvi biti održana u ponedjeljak. No, kako ovaj avion nije na paradi korišten još od 2010. godine, zapadni se mediji pitaju šalje li Rusija ovime poruku Zapadu?

Zastrašujući video prikazuje avion Iljušin Il-80 kako prolazi nisko iznad predgrađa Moskve, u jeku nagađanja da bi Putin mogao pribjeći atomskom oružju zbog sukoba u Ukrajini.

Divovski zrakoplov iz sovjetske ere nema prozora osim u kokpitu te je poznat i kao ''Leteći Kremlj''. Na svečanosti Dana pobjede, kojom se obilježava poraz Hitlera i kraj Drugog svjetskog rata, trebao bi revijalno preletjeti Crveni trg, a u zrak će biti dignuto i osam zrakoplova MiG-29SMT koji će letjeti u obliku slova 'Z' kao potpora ruskim vojnicima koji sudjeluju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, potvrdilo je Ministarstvo obrane Rusije.

Prelet "Sudnjeg dana" pogledajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene