Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet hladna zima?

Rusija najavljuje moguće prekide dostave plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je upozorila švedsko predsjedništvo EU-a na moguće prekide dostave plina europskim potrošačima zbog problema nastalih s glavnom tranzitnom zemljom Ukrajinom zbog plaćanja, izvijestila je agencija Interfax.

Ruski premijer Vladimir Putin iznio je to upozorenje u telefonskom razgovoru sa švedskim kolegom Fredrikom Reinfeldtom, čija zemlja trenutačno predsjeda Europskom unijom. ‘Putin je upozorio vodstvo EU-a na naznake, od kojih neke dolaze iz službenih izvora u Kijevu, mogućih problema u plaćanju ruskoga plina’, prenio je Interfax pozivajući se na Putinovu službu za odnose s javnošću. Kako je naglasio Putin, mogli bi se pojaviti problemi u tranzitu ruskog plina namijenjenog europskim potrošačima kroz ukrajinski teritorij.

Pročitajte i ovo Nasukan teretni brod iz Ukrajine Prenosi žitarice Nasukao se ukrajinski brod, zatvoren jedan od najprometnijih morskih prolaza na svijetu Sergej Lavrov Nove optužbe "Uz Srbe na meti su i Hrvati": Lavrov sasuo nove optužbe na račun Zapada i otkrio tko je najveći trenutačni neprijatelj Rusije

Rusija je prekinula dostavu plina zapadnoj Europi preko Ukrajine u siječnju 2006. i u siječnju ove godine tijekom nesuglasica s Ukrajinom u pogledu cijena plina i isplata. U petak je Putin, u telefonskom razgovoru s ukrajinskom premijerkom Julijom Timošenko, optužio ukrajinskoga predsjednika Viktora Juščenka da bi mogao izazvati novu krizu u Europi. Timošenko je glavna Juščenkova politička suparnica i kandidatkinja za predsjedničke izbore koji će se održati 17. siječnja. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene