Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset premijera iz Europe i cijeloga svijeta doputovalo je u utorak u Gdanjsk na svečano obilježavanje sedamdeset godina od početka izbijanja Drugog svjetskog rata.


Napad Nijemaca na baltički grad kojeg su svojatali Nijemci i Poljaci smatra se početkom rata koji je odnio više od 50 milijuna ljudskih života. Ruski premijer Vladimir Putin izrazio je žaljenje zbog njemačko-sovjetskog sporazuma o nenapadanju potpisanog 1939. godine, koji je predvidio i podjelu Poljske. Poljski premijer Donald Tusk je za vrijeme susreta s Putinom zatražio od Rusije dokumente koji bi rasvijetlili i pokolj koji su pripadnici Crvene armije učinili nad poljskim časnicima u Katinskoj šumi 1940. godine.

>> Putin Poljacima: Okrenimo stranicu

Vezani članci Justin Timberlake (Foto: Profimedia) Ispričao se supruzi nakon što je snimljen kako se pipka i drži za ruke s drugom: "Bio sam pijan, žao mi je" Severina (Foto: Instagram) Planetarno popularna glumica ispričala se Severini u videu koji je snimila samo za nju: "Šaljem ti samo ljubav"

Dolazak Vladimira Putina u Gdanjsk uslijedio je u razdoblju vrlo napetih odnosa Moskve i Varšave, pa su premijeri Putin i Tusk razgovarali i o mnogim aktualnim temama koje opterećuju odnose dviju država. Putin bi se trebao sastati s mnogim premijerima koji su došli u Gdanjsk, između ostalog i s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor. (Hina)