Obavijesti Video Pretražite Navigacija
70 obljetnica 2. svjetskog rata

Putin se ispričao Poljacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset premijera iz Europe i cijeloga svijeta doputovalo je u utorak u Gdanjsk na svečano obilježavanje sedamdeset godina od početka izbijanja Drugog svjetskog rata.

Napad Nijemaca na baltički grad kojeg su svojatali Nijemci i Poljaci smatra se početkom rata koji je odnio više od 50 milijuna ljudskih života. Ruski premijer Vladimir Putin izrazio je žaljenje zbog njemačko-sovjetskog sporazuma o nenapadanju potpisanog 1939. godine, koji je predvidio i podjelu Poljske. Poljski premijer Donald Tusk je za vrijeme susreta s Putinom zatražio od Rusije dokumente koji bi rasvijetlili i pokolj koji su pripadnici Crvene armije učinili nad poljskim časnicima u Katinskoj šumi 1940. godine.

Pročitajte i ovo Ministar će se ispričati - 2 Je li bio pijan? Fuchs će se ispričati profesoru koji se potukao s učenikom, ali pod jednim uvjetom: "Alkoholizam je nešto najstrašnije" Boris Crnković odgovoran za reputaciju institucije Dekan osječke Ekonomije se ispričao zbog doktorata Vice Mihanovića: "To je afera koju smo imali. Ne bježimo od toga"

>> Putin Poljacima: Okrenimo stranicu

Dolazak Vladimira Putina u Gdanjsk uslijedio je u razdoblju vrlo napetih odnosa Moskve i Varšave, pa su premijeri Putin i Tusk razgovarali i o mnogim aktualnim temama koje opterećuju odnose dviju država. Putin bi se trebao sastati s mnogim premijerima koji su došli u Gdanjsk, između ostalog i s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene