Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin: SAD je kriv što na izborima nije bilo OESS-ovih promatrača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da ima informacije koje ukazuju na to da su SAD preporučile OESS-u da ne pošalje svoje promatrače na predstojeće parlamentarne izbore u Rusiji, te da će ta informacija biti uzeta u obzir u odnosima između Moskve i Washingtona.

"Prema informacijama koje posjedujemo, to je ponovno napravljeno prema preporuci State Departmenta i mi ćemo to uzeti u obzir u našim međudržavnim odnosima s tom zemljom", rekao je Putin u Sankt Petersburgu dodajući da smatra da "ta odluka nije bila planirana nego spontana akcija".

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte

"Cilj je diskreditirati izbore, ali oni neće postići svoj cilj",
istaknuo je.

"Izbori će se održati u okviru postojećeg zakona", rekao je Putin. Pozivajući se na "apsolutno pouzdane podatke", ruski predsjednik je rekao da je ovakav potez OESS-a bio iznenađujući za mnoge europske zemlje.

"To je njihov izbor. To još jednom pokazuje da mnoge organizacije, a među njima i OESS, trebaju biti reformirane", istaknuo je.

Međutim, glasnogovornica OESS-a u Varšavi Urdur Gunnarsdottir nazvala je Putinove navode o razlogu nedolaska promatrača na izbore 2. prosinca "besmislicama", javlja BBC.

"Prije donošenja te odluke nije konzultirana nijedna vlada. Odluka je donesena iz operativnih razloga, a ne političkih", kazala je glasnogovornica za BBC dodajući da cilj nije utjecati na izbore.

OESS je priopćio ranije ovog mjeseca da neće slati svoje promatrače da nagledaju izbore u Rusiji zbog kašnjenja potrebnih dokumenata za ulazak u Rusiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene